Ismét véradásnak adunk helyszínt

Többszörös szorításban a véradás ügye 2020 nyarán: a mögöttünk lévő veszélyhelyzet, a jelenlegi járványügyi készültség mellett kezdődik az év egyik legkritikusabb időszaka. A Vöröskereszt véradószervezői kérik, aki teheti, adjon vért júliusban.

 

Nem kérik, adják a jegyet a belépésért

Folytatódik a „Véradás című, interaktív sorozat” színházunkban: július 2-án, a hónap első csütörtökén, 14.00 és 18.00 óra között újra a véradók a főszereplők a debreceni nagy múltú intézményben (Debrecen, Kossuth u. 10.). A donorok finom édességet kapnak. Mindenki, aki jelentkezik vért adni, részt vesz azon a sorsoláson, amelyen 2 db Apolló moziba szóló páros belépőt nyerhetnek a szerencsések. Nem csak a megyeközpontban, hanem Hajdú-Bihar több véradásán számíthatnak finomságokra vagy tombolanyereményre a véradók. Sőt, aki vért adott, a Magyar Vöröskereszt Nyári véradókampányának akciójába is bekerül. E programban 3 db kétéjszakás wellness pihenést és 3 db 10 000 Ft értékű Decathlon ajándékutalványt sorsolnak ki a július 22-ig vért adó polgárok között.

Nem véletlen, hogy a nyár a véradókampány időszaka: többszörös szorításban a véradás ügye 2020 derekán. A mögöttünk lévő veszélyhelyzet és a jelenlegi járványügyi készültség miatt csökkent a véradások és a donorok száma, ráadásul július-augusztus az egyik legkritikusabb időszak a véradásban a szabadságolások miatt. A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradószervezői kérik ezért továbbra is, hogy aki megteheti, menjen el a kitelepült véradásokra.

Teljes véradás

Tudjuk, hogy a donorokat nem a meglepetések, ajándékok, hanem a segítő szándék vonzza, mert a hazánkban a betegek, sérültek ellátásához, az operációkhoz szükséges vérkészítmények biztonságos mennyisége az önkéntes véradókon múlik. A donornak is jót tesz a véradás, hiszen a levett vér minden alkalommal szűrésen esik át, így a véradók egészségi állapotát folyamatosan ellenőrzik. Mint ismert, a véradás korhatárai a 18. és a 65. év. Két véradás között 56 napnak el kell telnie, az adhat vért, akinek súlya eléri az 50 kilogrammot. A véradókat arra kérjük, a hozzák magukkal TAJ-kártyájukat, lakcímet és személyazonosságot igazoló dokumentumokat a regisztrációhoz.