Hamarosan kezdődnek Az öreg hölgy látogatása próbái

07_oreg_holgy_proba_20_03_12_„Nehezen éltem meg az elmúlt három hónap kényszerpihenőjét, mert szeretek dolgozni, viszont sokat voltam a családdal, ami nagyon jó dolog” – mondta el Keszég László rendező, aki két darabbal is készül hozzánk a következő évadban.

A karantén ideje alatt Zoom-on folytatott próbákkal dolgozott Az öreg hölgy látogatása című előadáson. „A mi Zoom-próbáinkkal kapcsolatban az volt a legfontosabb, hogy sok volt belőlük, lehetőleg minden nap találkoztunk két órára. Ez a fix két órás elfoglaltság strukturálta a napjainkat, frissen tartotta valamilyen szinten az agyunkat és alapos elemzésekre, az anyagról történő eszmecserékre is lehetőséget adott. Nem utolsó sorban a szövegtudást is frissen tartotta.”

Az évad második felében az Edmond című eladást rendezi majd színházunkban, mely Edmond Rostand híres drámája, a Cyrano de Bergerac megszületéséről szól. „Tudni kell, hogy az Edmond magában is egy nagyon jó, önálló, remek szerepekkel, izgalmas fordulatokkal, jó dramaturgiával operáló mű. Az különösen bravúros, hogy a remekmű megszületése, a magánéleti események, a szerző személyiségének fejlődése követi az eredeti remekmű fordulatait, lüktetését.” Keszég László tavalyi rendezése, A Pál utcai fiúk továbbra is műsoron lesz a 2020/2021-es évadban.