Figaro – egyetemi hallgatók előadásában

Különleges előadásra készül színházunk május 6-án és 7-én: a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának hallgatói veszik át a stafétabotot a művészektől két előadás erejéig. A már korábban opera szakon végzett, jelenleg a színházban dolgozó énekesek mellett – az egyetem szimfonikus zenekarának közreműködésével, Bolyky Zoltán vezényletével – opera szakos hallgatók csillogtathatják meg tudásukat a darab főszerepeiben.

Gemza Péter, színházunk igazgatója nyitottan fogadta a kezdeményezést az Egyetem felől, hiszen közös cél, hogy mind az énekes, mind a hangszeres hallgatók igazi színházi környezetben szerezhessenek tapasztalatot az operajátszás terén.
A produkció művészeti és zenei vezetője, Hruby Edith  elmondta: az előadást hagyományteremtő szándékkal mutatják be, hiszen az ehhez hasonló együttműködések segítenek abban, hogy Debrecenben is kinevelhessünk olyan művészeket, akik megállják helyüket a legigényesebb operaprodukciókban is, és akik később akár csatlakozhatnak is a társulathoz, ezzel gazdagítva Debrecen kulturális életének frissességét és sokszínűségét.