Fesztiválozott a Jeruzsálem

premierplakat_2016_jeruzsalem_webA IX. ASSITEJ Gyermek- és Színházi Biennálén járt a Jeruzsálem című tantermi előadásunk május 7-én. Az ASSITEJ Magyar Központ és a kaposvári Csiky Gergely Színház szervezésében immár kilencedik alkalommal megrendezett seregszemlén az elmúlt két évben Magyarországon bemutatott legjobb gyermek- és ifjúsági színházi előadások, illetve színházi-nevelési programok vettek részt korcsoportos bontásban. Idén a fesztivál versenyprogramját Gabnai Katalin drámapedagógus válogatta, és nagy örömünkre ebbe a 35 előadásból álló válogatásba került be a Debrecen környéki általános iskolákban nagyon népszerű Jeruzsálem is.

A kaposvári Agóra stúdiótermében mutattuk be az előadást, melyen a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola egyik ötödikes osztálya vett részt. Rajtuk kívül a négytagú szakmai zsűri (Szűcs Mónika színházi szakíró, tanár, az Ellenfény szerkesztője, Fabók Mariann színművész, a Fabók Mancsi Bábszínháza bábos mesemondója, Turbuly Lilla, költő, író, színikritikus, a Kútszéli Stílus és a Tánckritika szerkesztője, valamint Dr. Gombos Péter, a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Karának tudományos dékán-helyettese, gyermekirodalom- és olvasáskutató) és számos felnőtt érdeklődő is jelen volt az előadáson.

Este a zsűri és a fesztivál szervezőinek jelenlétében került sor a szakmai értékelő beszélgetésekre, amelyben kiemelték a debreceni előadás újszerű, bátor témaválasztását, az előadás során a gyerekekkel való közvetlen kapcsolatot és Mercs János színművész rendkívüli alakítását.

Ugyan külön díjat nem kapott ez alkalommal a Jeruzsálem, mégis nagyon büszkék vagyunk, hiszen a darab íróját és rendezőjét, Madák Zsuzsannát Békés Pál alkotói díjjal jutalmazták, melyhez egy picit mi is hozzájárultunk.