Sík Ferenc-díjat kapott a társulat

A magyar ősbemutatók létrejöttéért adományozott elismerést Ráckevei Anna, a Csokonai Színház igazgatója vette át a Pécsi Országos Színházi Találkozó megnyitó ünnepségén.

Sík Ferenc-díjat kapott a társulatA Békés megyei származású, Kossuth- és Jászai Mari-díjas Sík Ferenc rendezői és színházvezetői munkájának hangsúlyos törekvése volt, hogy segítse az új magyar drámák megszületését és bemutatását. A róla elnevezett díjat évente egyszer ítéli oda a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése olyan rendező vagy társulat részére, aki vagy amely sokat tett a magyar drámák megszületéséért, színpadra állításáért, és színházi tevékenysége méltó Sík Ferenc szellemi örökségéhez.

A rangos elismerést odaítélő bizottság indoklása szerint a Csokonai Színház évtizedek óta kipróbált és megbízható műhelye a kortárs magyar drámajátszásnak. A társulat hosszú évek óta gondozza és viszi sikerre a kortárs magyar drámajátszás legjelentősebb hazai seregszemléjét, a DESZKA Fesztivált. A bizottság kiemelte azt is, hogy rangos szellemi műhelyként a Csokonai Színház inspirálója is a magyar ősbemutatók megszületésének.

Photo Gallery