Nevetés, tánc és rettegés a Színházak Éjszakáján

Színész gyorstalpalóval, kalandtúrával, a Don Quijote nyílt próbájával, tánctanulással A Pál utcai fiúk koreográfusával, rettegésmentes és horrorisztikus kulisszajárással várják a Színházak Éjszakáján az érdeklődőket a Csokonai Színházban szeptember 21-én.

61_szinh_ejszakaja_18_09_2217 órakor nyílnak a kapuk, akkor indul a Színházak Éjszakája egyik top-programja,a kulisszajárás, elsőként Varga Klárival, aztán folytatódik óránként Majzik Edittel, Bakota Árpáddal, Ráckevei Annával, majd 21 órától Hajdu Imeldával. A horror-kulisszajárásra, amely 23 óra 59 perckor kezdődik A padlásból is ismert Kránicz Richárddal, kizárólag erős idegzetű, 18 éven felüliek jelentkezését várják. (Tényleg!) A programok a színház főbejáratától indulnak.

A Pál utcai fiúk zenés játék táncpróbái augusztusban kezdődtek, s most a közönség is kipróbálhatja milyen rögös út vezet az első lépéstől a premier előadás könnyed mozdulatáig. Az Éljen a grund! 18, 19 és 20 órától enged bepillantást a musical koreográfiájába, vagyis táncos lábúak és azok is, akik csak azzá akarnak válni, bátran rophatják a népszerű slágerekre Rovó Tamás társkoreográfus irányításával. A program a Művészbejárótól indul.

A Színészgyorstalpalóban helyzetgyakorlatokban, improvizatív játékokban vehetnek részt (nagyon aktívan) Varga Klári, Janka Barnabás, Mészáros Ibolya, Vranyecz Artúr és Kránicz Richárd segédletével. A gyorstalpalók 19 és 20 órától kezdődnek a Horváth Árpád Stúdiószínházban. A program a Művészbejárótól indul.

Vedd át a színész szerepét! A 15 perc hírnév a tavalyi Színházak Éjszakája egyik legsikeresebb programjává vált a Csokonaiban. Idén a Tesztoszteron négy fontos karaktere: Kornél(Mercs János), Janis(Janka Barnabás), Tretén (Rózsa László) és Dió (Papp István) adják át szerepeiket a játékra nyitott, (a trágár kifejezések miatt) kizárólag 16 éven felüli jelentkezőknek. Miután a darab férfi szemszögből láttatja a párkapcsolatokat csupa férfi szereplővel, leginkább férfiaknak jelenthet kihívást a feladat.A Tesztoszteron vagány, karakán, élveteg, megalkuvókaraktereinek sorsába21 és 22 órától élhetik bele magukat azok, akik még nem léptek fel színházban és nem játszottak egy színdarabban a négy említett színésszel. A program a Művészbejárótól indul.

Próbálj bátran jelmezt, parókát, bajuszt, szakállt! Alakulj át Júliává, Orlandóvá vagy épp Don Quijoté-vé! Júlia romantikus, Bonnie vagány ruhája, Aida éjfekete vagy Orlando rokokó parókája mind-mind ott sorakozik majd a 44-es bútorraktárban, ami egyébként 43-as, de a kavarodás okát már senki nem tudja a színházban. A Transzformálódj! 18, 19 és 20 órától kezdődik, s akik segítenek a teljes átalakulásban: Vékony Anna, Horváth Julianna, Edelényi Vivien színésznők, valamint a fodrász-, a jelmeztár munkatársai. A program a színház főbejáratától indul.

A Don Quijote próbáiba tekinthetnek bele mindazok, akik azt szeretnék látni, hogyan dolgozik Ilja Bocsarnikovsz orosz rendező a színház színészeivel. A nyílt próba a balett-teremben kezdődik 18 és 19 órától.

Előadások ikonikus tárgyainak felismerése, kódfejtés, jó memória segítheti azok útját, akik a Kalandtúrában szeretnének eljutni a színház egyik pontjából a másikba. A játékban két 5 fős csapatok versenghet(barátok, cimborák együtt előnyben) érintve a díszletraktárat, a varrodát vagy akár a fodrásztárat. A program a színház főbejáratától indul.

A Csokonai Ifjúsági Program csapata a CSIPetnyi játékokkal a Nézőtéri büfében várja a kicsiket és a nagyokat, hogy míg a szülők kulisszát járnak vagy 15 perc hírnévre vágynak, a gyerekek se unatkozzanak. 17 órától a 7-10 éves, 19 órától a 11-13 éves, míg 20 órától a 14 pluszos korosztályt várják szórakoztató játékra, versengésre.

Csodálatos énekeseink fakadnak dalra, illetve operettre az Ady tér színpadán. A Jajj, cica operett-est 19 órakor kezdődik Nagy Kírával, Donkó Annamáriával, Donkó Imrével és Kádár Szabolcs Jánossal a Csokonai Énekkarának oszlopos tagjaival, akik nemcsak azt est címadó slágerét, hanem például a Hajmási Pétert, Hajmási Pált és a Te rongyos életet is megszólaltatják.

A programokra egységesen 800 forint a belépő.
  jegymester.hu-n vásárolhatóak.