Nagyszabású koncerttel ünnepeljük az opera és az operett napját

Nagyszabású koncerttel ünnepeljük az opera és az operett napját. Énekkarunk Bizet Carmen, Puccini Bohémélet, Erkel Bánk bán, Verdi Rigoletto című operáiból válogat, de részletek csendülnek fel a legismertebb magyar operett, Kálmán Imre Csárdáskirálynőjéből, Lehár Víg özvegyéből és a készülő Mágnás Miskából is.

A két jeles nap egymás után, október 24-én és 25-én szerepel a naptárban. Előbbit 2002-ben nevezték ki a magyar operett napjának Kálmán Imre születésnapja alkalmából, és ugyanerre a napra esik az operett másik zsenije, Lehár Ferenc halálának évfordulója is.

Október 25. Georges Bizet, a Magyarországon főként a Carmen zeneszerzőjeként ismert francia zeneszerző születésnapja, és immár negyedik alkalommal ünneplik ezen a napon a világ operaházai és operatársulatai a műfaj világnapját.

Színházunk társulata a két jeles napot közös koncerttel ünnepli 2022. október 24-én (hétfőn) 17 órakor a Csokonai Fórum (4024 Debrecen, Csapó u. 30.) előcsarnokában.

Jegyek a jegy.csokonaiszinhaz.hu oldalon, illetve a Csokonai Fórum jegypénztárában vásárolhatók 2000 Forintos egységáron.