Belépés csak a színház alkalmazottainak!
Próbatábla
A próbatábla megkintéséhez kattints ide . A heti munkarend megkintéséhez kattints ide . A színház belső működését szabályozó előírások megtekintéséhez kattints ide.
open close

Visky András: Júlia – Párbeszéd a szerelemről

műsoron marad

A Júlia – Párbeszéd a szerelemről című monodráma a szerző, Visky András családjának tragikus sorsát mutatja be. Édesapja Magyarországon képzett református lelkész, aki fiatal feleségével a második világháború után Magyarországról „átszökik” Erdélybe, hogy a nyáját szolgálja. Az 1956-os ideológiai tisztogatás következményeként 22 év börtönre ítélte őt a román kommunista diktatúra. Nem sokkal később feleségét, Júliát hét gyermekével kitelepítik a Duna-delta Gulágjába. Azt sem tudja, hogy férje él-e még. Júlia az emberpróbáló helyzetben is a szerelemről és a hűségről ad tanúbizonyságot. Hűséges marad Istenhez, férjéhez és a magyarsághoz.

„Amikor Ráckevei Anna Júlia-alakítását láttam Pesten, arra gondoltam, hogy a sokféle Júlia után, akiket a világ különböző színpadain láthattam, most valóban az idő túloldaláról visszaszóló Júliával találkozhattam. Lélek-finom anyagú Szabó K. István rendezése, fényből, zenéből, tehát a lélek anyagaiból van összerakva.”

Visky András

 

Kapcsolódó írások

Az együttlétezés dialógusa – interjú Visky Andrással

Szatmári fesztiválra utazik a Júlia

Date Performance Műfaj

2018/05/23 Wednesday


19:00

Júlia – Párbeszéd a szerelemről

Kertész Gyula bérlet

"Horváth Árpád" Studio, Debrecen

Photo Gallery

Fotó: András Máthé

cast

monodráma

Júlia
Anna Ráckevei Jászai-díjas, Érdemes Művész

 

Látvány
Szabó K. István

Stage Manager
Gyula Sárkány

 

Director
Szabó K. István

 

First performance: 2017. január 10.

Az előadás időtartama: 90 perc szünet nélkül