Belépés csak a színház alkalmazottainak!
Próbatábla
A próbatábla megkintéséhez kattints ide . A heti munkarend megkintéséhez kattints ide . A színház belső működését szabályozó előírások megtekintéséhez kattints ide.
open close

Velünk élő opera

zenés beszélgetés-sorozat

velunk opera_indexkep_192x273pxVelünk élő opera címmel havonta jelentkező zenés beszélgetés-sorozatot indít a jövőre 70 éves debreceni operajátszásról a Csokonai Színház.

Az estek háziasszonya Ujvárosi Andrea, az Opera Nagykövete, a Csokonai Színház magánénekese, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának docense. A háziasszony elmondta: vendégeivel, a még köztünk élő meghatározó operaénekesekkel, a műfaj ikonikus alakjaival és az új generáció tagjaival a debreceni operajátszás helyét, rangját szeretné megmutatni a magyar operaéletben. A visszaemlékezések, amelyeket koncertélményekkel, élő zenével és archív felvételek megidézésével igyekeznek majd színesíteni, felvezetésként szolgálnak a 2022-es évfordulóhoz. A velünk élő opera minden hónap harmadik szerdáján jelentkezik, első alkalommal november 17-én. A dátum nem véletlen, hisz 1952-ben Debrecenben is megalakult az önálló operatársulat. Első előadása Rossini A sevillai borbély című operája volt, amit 1952. november 14-én Sátoraljaújhelyen mutatott be.

A Velünk élő opera -sorozat alkalmait a Csokonai Irodalmi Laborban rendezik meg.
Az esemény látogatása védettségi igazolványhoz és előzetes regisztrációhoz (info@csokonaiszinhaz.hu) kötött.

 

2022. január 19., 18 óra: Velünk élő opera 3. Meghívott vendégek: Molnár András Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas tenorista, érdemes művész, Wagner Lajos operaénekes és Antoni Norbert, a Csokonai Színház énekkarának tagja.

2021. december 15., 18 óra: Velünk élő opera 2. meghívott vendégek: Gál Erika, Kovács Csilla. Zongorán közreműködik Ács János és Gyülvészi Péter.

2021. november 17., 18 óra: Velünk élő opera 1. Meghívott vendégek: Mohos Nagy Éva professzor emerita, Kelemen Zoltán operaénekes, Dargó Gergely operaénekes. Zongorán közreműködik Ács János és Gyülvészi Péter.

Date Performance Műfaj

2022/02/23 Wednesday


18:00

Velünk élő opera

bérletszünet

Csokonai Irodalmi Labor (Kossuth u. 1.), Debrecen Hajdú-Bihar

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében.