Belépés csak a színház alkalmazottainak!
Próbatábla
A próbatábla megkintéséhez kattints ide . A heti munkarend megkintéséhez kattints ide . A színház belső működését szabályozó előírások megtekintéséhez kattints ide.
open close

Rossini: Kis ünnepi mise

Rossini Kis ünnepi miséjével közös imádságra invitálta a közönséget a Csokonai Színház Énekkara a Szent Anna plébániatemplomba 2021. június 9-én.

„Rossini műve hálaadó imádság a hosszú járvány után, amiért életben maradhattunk, és a halottainkért szóló ima. Erre a közös imádságra van most leginkább szükségünk” – mondta el Ács János karmester arra a kérdésre, miért éppen erre a darabra esett a választás. „Operatársulat vagyunk, így mindenképpen egy operaszerző művét kerestük az alkalomra” – tette hozzá.
Rossini élete utolsó két évtizedében két egyházi művet is írt. A Kis ünnepi mise (Petite messe solennelle) „kis” jelzője a Mester szerénységét jelzi, aki Beethoven Missa Solemnise iránti tiszteletből illesztette saját műve mellé a „kis” szót.

Az eseményen közreműködik tizenkét énekkari tag és négy szólista: Nagy Kíra, Janovicz Zsófia, Dargó Gergely és Antoni Norbert , első zongora: Ács János, második zongora: Gyülvészi Péter, harmónium: Dr. Szabó Balázs.

Fotó: András Máthé

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében.