Belépés csak a színház alkalmazottainak!
Próbatábla
A próbatábla megkintéséhez kattints ide . A heti munkarend megkintéséhez kattints ide . A színház belső működését szabályozó előírások megtekintéséhez kattints ide.
open close

Pass Andrea: Finálé

bemutatóink

finálé egy részben

ősbemutató

 

Pass Andrea új darabja iskolában megtörtént, diákok, pedagógusok és szülők élményein, tapasztalatain alapszik, ugyanakkor minden zárt közösséget érint(het)ő problémát feszeget.

Jelen történet főszereplője egy vidéki nagyváros általános iskolájának igazgatónője. A város megbecsült tagja, hiszen az intézmény eredményes, tanulói versenyeken szerepelnek, szinte 100%-os a gimnáziumi továbbtanulás. De a tanterem ajtaja mögött vagy az igazgatói iroda négy fala között többször történnek olyan esetek, amiket egy gyerek számára nehéz azonnal értelmezni, amikről utána nehéz beszélni, hisz a(z elbizonytalanító) zárómondat mindig ugyanaz: „Én az iskoláért élek. Én csak neked akarok jót. Ez az iskola érdeke…” stb. De eljön az a pont, amikor valaki megszólal, elmondja az őt ért megaláztatásokat, ezzel diskurzust indítva a közösségben. Valahogyan mindenkinek reagálnia kell erre: kiállással, elítéléssel, támogatással, megvetéssel vagy épp hallgatással. Mindenesetre egy korszaknak vége van, az igazgatónő lemond, megrendezi saját búcsúünnepségét, fináléját. Mindenki jelen van, ki kárörvendően, ki elégtételt érezve, ki görccsel a gyomrában. De valóban véget ér itt a történet?

 

Rendező: Pass Andrea

Célcsoport: 14+ (Diákoknak és felnőtteknek egyaránt)

Egyelőre ennek az előadásnak nincs kitűzött időpontja.

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében.