Ugrás a fő tartalomhoz
Belépés csak a színház alkalmazottainak!
Próbatábla
A próbatábla megkintéséhez kattints ide . A heti munkarend megkintéséhez kattints ide . A színház belső működését szabályozó előírások megtekintéséhez kattints ide.
vissza

Pass Andrea: Finálé

műsoron maradtudatipari végjáték

finálé egy részben

ősbemutató

 

Finale_indexkep_192x273px„Volt egyszer, mert olyan is volt, hogy az ember úgy élte meg önmagát, mint egy vibráló csillagot, iparkodva pislákolt sokadmagával a sötétségben. És volt egyszer, mert olyan is volt, hogy az ember úgy ölte meg önmagát, hogy észre sem vette. Annyi történt, hogy nem akart többé sokadmagával pislákolni, ezért fogta az égalját, fenekét feketébe mártotta, majd egyetlen fénylő csillagként, magára szegezte a mélyből bámészkodó tekintetet. De a sötétre mázolt többi csillag is egyetlen akart lenni, tehát hígítóval jól megmosakodott, feketére festette az égalját, és magára irányította a bamba tekintetet. Így esett, hogy az a rengeteg csillag egyre közelebb ért a földhöz. A világló pontok ettől fogva árván neonlottak, a bambák szakadatlan felfelé kápráztak, még akkor is, amikor az ég szinte rájuk zuhant, és csak egy ökörnyál tartotta meg a fák felett. A madarak megszédültek, a halakban bent rekedt a buborék, a végtelen pedig, akár az aszfalt, síri csendben megkövült.”

 

Történetünk pixelei, a legendás sztárpedagógus, Káldi Helga bukása és tanítványa, a kilenc éves Pál Berci rejtélyes halála köré szerveződnek. A mozaikokat olykor különös, máskor középszerű közszereplők tologatják kedvük szerint, miközben könyörtelenül peregnek az idő TikTok másodpercei, megalkotva az örök jelen szédületét. A Sodrás utcai általános iskola titkát szereplőink netnárcizmusa, valamint ürüléke keni össze. A valóság, mint egy százlábú eliszkol az ego vakító fénye elől, repedésbe bújik, csak éjszaka merészkedik elő, hogy átsétáljon az alvó arcokon. Szereplőink álmaiban még felsejlik valami a múltból, egy Nirvana-dal, egy Rembrandt-festmény, amit reggel egy frissítés könnyedén kitöröl. Kollektív tudatkimerülésben ébrednek, önként jelentkezve a felejtés Fináléjába, hogy eljátszhassák a bukott angyalok műsorát.

 

Rendező: Pass Andrea

Célcsoport: 18+

Photo Gallery

Előadásfotók:

cast

Cast:

Gelányi Imre m.v.
Herczeg Tamás
János Mercs
Anna Ráckevei Jászai-díjas, Kiváló Művész
Réti Adrienn m.v.
Tolnai Hella
Wessely Zsófia
Vilmányi Benett m.v.

Set and Costume Designer
Tihanyi Ildi

Videó
Bartha Máté

Music
Bartha Márk

Dramaturg
Garai Judit

Prompter
Ádám Lezó

Director’s assistant
Homonna Nóra

Stage Manager
Nagy Fruzsina

Director
Pass Andrea

Külön köszönet a koreográfiában nyújtott segítségért Katona Gábornak. A látványt inspirálták Oneothrix egyes videói. A darabban megjelennek Mark Fishernek a Kapitalista realizmus című könyvéből kölcsönzött fogalmai. Fordítók: Tillmann Ármin, Zemlényi-Kovács Barnabás.

Az előadás hossza 110 perc.

Munkabemutató időpontja: 2021.02.12.

ugrás a lap tetejére

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében.