Ugrás a fő tartalomhoz
Belépés csak a színház alkalmazottainak!
Próbatábla
A próbatábla megkintéséhez kattints ide . A heti munkarend megkintéséhez kattints ide . A színház belső működését szabályozó előírások megtekintéséhez kattints ide.
vissza

Madách – Hétköznapi történet

bemutatóink

ősbemutató

 

„A férfiú életében egy ifjúi érzelemforrongás, a szerelem csak epizód, a nő életével, rendeltetésével egy. A férfiú a cselekvő élet útján ezer alkalmat lel tettekkel letörülni nevéről egy félrelépés szennyfoltját, a nő szenvedő léte alatt örök bélyegül hordja azt nevén.”

A Hétköznapi történet a középosztálybeli férfiak és nők társadalmi helyzetével, státuszváltozásaival foglalkozó novella. Madách fontosnak tartotta, hogy saját problémáinkról olvassunk, ne pedig egy távoli felsőosztály helyzetéről, amivel nem tudunk azonosulni. A társadalmi státusz illékony pilléreinek kérdését feszegeti, miszerint annak megszerzése és fenntartása függ a nemtől. Míg egy férfi a kalandjaival csak növeli népszerűségét, addig egy nő egy életre elvágja jóhírét, ha félrelép. A történet az ösztönök megállíthatatlan sodrásáról szól egy hétköznapi, ám annál szenvedélyesebb szerelmi viszony bemutatásán keresztül.

 

Rendező: Vadász Krisztina

Cast

Árpád Bakota Jászai-díjas
Csata Zsolt
Gergely Máté Kiss
Gelányi Bence
Anna Ráckevei Jászai-díjas, Érdemes és Kiváló Művész
Kránicz Richárd
Mészáros Ibolya
Tolnai Hella

 

Díszlet-és jelmeztervező
Bognár Eszter

Composer
Farkas Izsák

Dramaturg
Vass Szandi

Stage Manager
Pálóczi Zoltán

Prompter
Ádám Lezó

Director’s assistant
Benedek Tímea

Director
Vadász Krisztina

 

ugrás a lap tetejére

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében.