Belépés csak a színház alkalmazottainak!
Próbatábla
A próbatábla megkintéséhez kattints ide . A heti munkarend megkintéséhez kattints ide . A színház belső működését szabályozó előírások megtekintéséhez kattints ide.
open close

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

guest performances

A Látókép Ensemble vendégjátéka

A Kálmán-nap arról az életszakaszról szól, amikor a történet szereplői felismerik, hogy egy olyan életkorba léptek, amikortól minden csak ismétlődés az ember életében, sok fordulat már nem várható, nincs több kockázatvállalás, őrzése van annak, ami már megvan, mert nincs idő és erő újrakezdeni. „A történetek mindig ugyanazok, csak más és más fénytörésben tűnnek fel a különböző időszakokban. Megtalálni a nyelvet, a hangütést, hogy érvényesen szólalhassanak meg ezek az alapmesék – ez erős motiváció mindannyiunk számára. Életre kelteni, jelenidejűvé tenni az archetipikus karaktereket, hogy felismerhetőek és beazonosíthatóak legyenek. A jelen tettenérése, megragadása a cél, hogy a beazonosíthatóság révén, továbbgondolásra késztessünk, támpontokat adjunk a problémák feldolgozásához.

A történet, történetünk látszólag egyszerű, egy kis semmiség, végtelenül hétköznapi eset, apró ügy. De mi pontosan ezt a picit szeretnénk megmutatni, mert hiszünk benne, hogy ami a papíron láthatatlan, a színpadon láthatóvá válik, az apróság nagy lesz, éppen akkora méretű, ami már elég a beazonosíthatósághoz, ami tájékozódási pontokat, megerősítést, esetleg vigasztalást ad a nézőnek” – mondta el Hajdu Szabolcs az előadásról.

Egyelőre ennek az előadásnak nincs kitűzött időpontja.

Photo Gallery

Photo: Láng Péter

cast

Orsolya Török-Illyés
Földeáki Nóra
Domokos Szabó
Gelányi Imre
Szabolcs Hajdu

 

Fénytervező
Bántó Csaba

Music
Hevesi Sándor

Set Designer
Antal Balázs

 

Written and director
Szabolcs Hajdu

 

First performance: 2017. március 24.

Az előadás időtartama: 90 perc szünet nélkül

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében.