Belépés csak a színház alkalmazottainak!
Próbatábla
A próbatábla megkintéséhez kattints ide . A heti munkarend megkintéséhez kattints ide . A színház belső működését szabályozó előírások megtekintéséhez kattints ide.
open close

Erkel Ferenc: Bánk bán

opera

A Coopera és koprodukciós partnereinek új produkciója tisztelgés a nemzeti összetartozás éve és ideája, valamint magyar operairodalom egyik legfontosabb műve előtt. Az előadást a Kossuth- és Jászai-díjas Vidnyánszky Attila rendezi, művészeti vezetője a Liszt-díjas Molnár Levente, zenei vezetője a Liszt-díjas karnagy, Érdemes Művész Kesselyák Gergely.

„A zenedramaturgia Erkel korában még nem volt kiforrott tudomány, sem elvárás, kizárólag az olyan zenei zsenik, mint Mozart alkalmazták ezt, ösztönösen. A Bánk bán eredeti verzióját annak fényében, hogy szcenikai-dramaturgia szempontból a nézőre is erőteljesebb hatást tegyen, Nádasdy Kálmán és Oláh Miklós dolgozta át az 1930-as években. Az így született mű zenei jelenetei jobban kötődnek egymáshoz, nincsenek zenei szünetek, dinamikusabb előadás jött létre. Mindezt úgy, hogy a darab semmit nem nélkülöz Erkel zenei szépségéből. Ezt a verziót láthatja most a közönség, az eredetileg Palló Imrének írt, bariton változatban” (Kesselyák Gergely)

Kiegészítő programként, a Petőfi Irodalmi Múzeummal együttműködve egy utazókiállítással egészül ki az előadás, amely a Bánk bán opera és dráma több mint 200 éves történetét mutatja be, ezzel téve igazán összművészetivé a kezdeményezést.

 

Rendező: Vidnyánszky Attila

Date Performance Műfaj

2020/08/19 Wednesday


20:00 - 23:00

Bánk bán

bérletszünet

Margitszigeti Szabadtéri Színpad, Budapest Pest

2020/09/05 Saturday


18:00 - 21:00

Bánk bán

Csokonai Vitéz Mihály bérlet

Main Stage, Debrecen

Photo Gallery

Próbafotók:

cast

Composer
Erkel Ferenc

Zenei átirat
Medveczky Szabolcs

Szövegíró
Egressy Béni, Nádasdy Kálmán

Set Designer
Cziegler Balázs

Costume Designer
Berzsenyi Krisztina

Műszaki vezető
Somfai Péter

Fénytervező
Dreiszker József

Director’s assistant
Magyar Orsolya, Tóth Erika

 

Director
Attila Vidnyánszky

 

Producer
Dr. Vadász Dániel

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében.