Belépés csak a színház alkalmazottainak!
Próbatábla
A próbatábla megkintéséhez kattints ide . A heti munkarend megkintéséhez kattints ide . A színház belső működését szabályozó előírások megtekintéséhez kattints ide.
open close

Budapest Klezmer Band

guest performances

A Budapest Klezmer Band 1990 óta szórakoztatja közönségét lendületes és humorral átszőtt színpadi fellépéseivel, virtuóz módon ötvözi a Kárpát-medence különféle zenei irányzatait. A zenekar tagjai hangszereik igazi mesterei, akik a műfaji határokon átívelően újrafogalmazzák a klezmer zenét. A sajátos zenei kompozíciókban a hagyományos jiddis motívumok kiegészülnek cigányzenéből átvett és népzenei elemekkel, amit egy csepp modernitással fűszereznek.

A Budapest Klezmer Band megalakulása óta folyamatosan koncertezik Magyarországon és Európa-szerte, illetve a tengerentúlon és Izraelben egyaránt, mindenhol óriási sikerrel. Földrajzi és műfaji határok nélkül szórakoztatja a közönséget: színházi előadások, könnyűzenei fesztiválok vagy komolyzenei koncertek kedvelőit egyaránt ámulatba ejti.A zenekar egyik legkülönlegesebb produkciója, a klezmer és a klasszikus zenét ötvöző „Klezmer Szvit” 1999-es Dohány utcai bemutatója óta nemzetközi turnékon is felcsendül neves hazai és külföldi kamarazenekarok részvételével.

A zenekar alapító vezetője és egyben zeneszerzője, Jávori Ferenc „Fegya” újító elképzelései megteremtették a klezmer balett, a klezmer szvit és a klezmer musical műfajait is Magyarországon. Mindegyik művészeti produkció világszínvonalú hazai alkotótársakkal készült.

A Budapest Klezmer Band 2000 óta 10 különböző rangos állami és szakmai elismerést és díjat kapott. A „magyar zenei kultúra szerves részét képező klezmer stílus nemzetközi népszerűsítésért” Kossuth díjjalis kitüntetett Jávori Ferenc és zenekara az eltelt 27 év alatt jelentős ismertségre és lelkes rajongótáborra tett szert.2015-ben elnyerték a hazai tudomány, művészet és kultúra fejlesztéséért alapított legnagyobb magyar mecénás díj, a PrimaPrimissima Közönségdíját is, korábban pedig többek között Kodály Zoltán díjjal és Artisjus-díjjal is elismerték a csapat munkásságát.

A világhírű zenekar karácsony előtt egy nappal, december 23-án hagyományosan Debrecenben, a Csokonai Színházban ad koncertet, ezúttal Falusi Mariann közreműködésével.

Egyelőre ennek az előadásnak nincs kitűzött időpontja.

Photo Gallery

cast

A Budapest Klezmer Band tagjai:

Jávori Ferenc „Fegya” – alapító zenekarvezető, zeneszerző, hangszerelő, zongora, ének
Nagy Anna- harmonika
Gazda Bence – hegedű, ének
Végh Balázs – dob, ütőhangszerek
Barbinek Gábor – harsona
Máthé László – nagybőgő
Kohán István – klarinét

Video gallery

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében.