Belépés csak a színház alkalmazottainak!
Próbatábla
A próbatábla megkintéséhez kattints ide . A heti munkarend megkintéséhez kattints ide . A színház belső működését szabályozó előírások megtekintéséhez kattints ide.
open close

Boris Vian: Tajtékos napok

bemutatóink

(szürReality)
rendező: Mészáros Tibor

Boris Vian majdnem hétköznapi szerelmi történetként jellemezte regényét, melyben egy fiú szerelmes lesz egy lányba, feleségül veszi, de a lány megbetegszik, majd meghal, és a fiú sem éli sokkal túl. Persze itt Vian nem állt meg, hiszen szereplői szerelmébe belelüktetett az őket körülvevő világ, s ezt a lüktetést tárja, varázsolja elénk művében, csodásan sajátos, szürreális álmot álmodva hősei köré, a fahéjillatú rózsaszín felhőn át a mosolyt-facsaróan groteszk temetésig. A titok tán abban rejlik, hogy ez a kitalált, s mégis fájóan ismerős, elvont világ még hangsúlyosabbá teszi az egyszerűen szerelmesnek lenni vágyó fiatalok kálváriáját, mely egyszerre útkereső és beletörődő, magasztos és lesújtóan megható.

Az előadás ezt a varázslatosan egyszerű és szövevényesen bonyolult világot idézi meg, s Vian bolondos víziói mentén teremt egy sajátos miliőt, hogy elmesélje az elmesélhetetlent.