Belépés csak a színház alkalmazottainak!
Próbatábla
A próbatábla megkintéséhez kattints ide . A heti munkarend megkintéséhez kattints ide . A színház belső működését szabályozó előírások megtekintéséhez kattints ide.
open close

Babits Mihály: Jónás könyve

guest performances

Az elbeszélő költeményt elmondja Dúzsi Tamás, azon kívül elhangzanak Edith Piaf válogatott dalai és színházi előadások dalbetétei. Tamás feltalálta az érzékek egyesítésén alapuló holisztikus komplex színházat, visszatért a gyökerekhez, hiszen a színház, a legenda szerint, a Dionüszosz borünnepekből materializálódott. Csodálatos illatokat és ízeket vegyít varázslatos szavakkal.

plakat-jonas-konyve ÚJBorsor

Fürtike (Ezerfürtű) − A szőlőfajta a Tramini és a Hárslevelű keresztezéséből jött létre.

Kékfrankos rosé

Cabernet sauvignon rozé

Kadarka

Graboc cuvée − Grabóc, egy tipikus bordeaux-i házasítás Cabernet franc, Cabernet sauvignon és Merlot fajtákból. Grabóc település Szekszárd szomszédságában helyezkedik el, és a címkén látható kolostorban élő görögkeleti szerzetesek művelték a Görögszó dűlői szőlőket. A települést magát a szerbek szent helynek tartják. A bor címkéjére egy szerb nyelvű vers és annak a magyar nyelvű fordítása is felkerült.

Pentaton cuvée − Sajátos „Dúzsi” ízvilágot tükröző bor, ahol egy burgundi fajtát házasítottunk bordeaux-i fajtákkal. A házasítás aránya: 50% Pinot noir, 20% Merlot, 14% Syrah, 8% Cabernet Franc, 8% Cabernet Sauvignon. 5 bor 5 közös gyermek, valamint a magyar pentaton hangsor összhangja is adta a bor ötletét. Pentatónia tükröződik benne.

Görögszó cuvée − A Görögszó dűlőből származik ez a Cabernet franc és sauvignon. Öt évvel ezelőtt sikerült vásárolnunk a Görögszó dűlőben apránként egy 1,75 hektáros területet. Ezt a borunkat közepesen égetett barik hordóban érleljük 1 évet, majd összefejtve tartályban elegyítjük, ezután palackozzuk, majd palackban érleljük tovább a Kadarka utcai pincénkben. (Görög-keleti szerzetesek éltek ezen a vidéken.) Görögszó 2009 a Vinalies Internationales-on aranyérmet kapott.

Egyelőre ennek az előadásnak nincs kitűzött időpontja.

cast

borbemutatóval egybekötött rendkívüli színházi előadás

a főszerepben
Dúzsi Tamás és Mikó István

további szerepekben
Klári Varga
Suha Kálmán
Rusz Milán

Kísér a Tricikli band