Lépésről lépésre: újabb kulturális programokkal várják a Debrecenieket

lehocz takacsDebrecen kulturális intézményrendszerének, helyi művészeti-alkotó közösségeinek gazdagságát is megmutatva Debrecenben “Lépésről lépésre” újraindul a kulturális élet. Egy példamutató összefogás bontakozik ki a városban, melynek keretében június 5. és augusztus 14. között a hét szinte minden napjára egy-egy villámcsődület vagy esemény formájában kulturális élmények részesei lehetnek az érdeklődők.

Az újszerű, innovatív megoldásokban gazdag folyamatba bekapcsolódó és résztvevő egyesületek, szervezetek, intézmények köre folyamatosan bővül. A projekt fontos célkitűzése az is, hogy Debrecen frekventált helyei ismét megteljenek élettel, amelyek támogatják a helyi vállalkozások újraindulását is. A színes és változatos tematikájú eseményeket hétről hétre megújulva, egy-egy kulturális csomagba szervezve, Debrecen több pontján bizonyos időintervallumokban tartják meg.

A programsorozathoz színházunk is csatlakozott. Június 18-án színházunk társulatának két tagja, Lehőcz Zsuzsa és Takács Dániel fogja szórakoztatni a közönséget a Harmonika Duó nevű formációjukkal, 18 órakor a Bajcsy-Piac utca sarkán, 18.30-kor az Ady parkban, 19 órától pedig a Hal közben.

Június 20-án “Messze a nagy erdő” címmel pedig operettslágerekkel várja a közönséget Donkó Annamari és Donkó Imre, színházunk énekkari tagjai. 18 órától a Simonffy-Piac utca sarkán, 18.30-tól a Szabó Magda-szobor mellett, 19 órától a Csapó utcai sétálóövezetben, 19.30-tól pedig az Alexandra Könyvesbolt előtt csendülnek fel az operettslágerek.

A teljes júniusi programkínálat megtekinthető a dehir.hu oldalán.

 

Fotó: András Máthé