Izgalmas beszélgetések a MagdaFeszten

Női sorsokról, női tapasztalatokról kínálnak izgalmas beszélgetéseket az október 1-jén kezdődő IV. MagdaFeszt szervezői. „A közönség jó! Ne félj semmitől.“ címmel tartanak beszélgetést Szeleczky Zita, huszadik századi emigrációba kényszerült magyar színésznő különleges életútjáról október 2-án 15 órától a Csokonai Irodalmi Labor Kiállítóterében. 2020-ban a Károli Gáspár Egyetem egy kutatócsoportjának köszönhetően, az Egyetem kiadásában megjelent Szeleczky Zita magánlevelezése. A kötet kapcsán a szerkesztőkkel, Prof. Dr. Sepsi Enikővel és Lips Adriánnal beszélgetnek a külföldön való művészi boldogulás nehézségeiről és a levelezés kiadásán dolgozó kutatócsoport munkájáról. A levelekből Wessely Zsófia színművész olvas fel.

A Malter Vándor Filmfesztivál évről évre egyre több nézőhöz juttatja el a legjobb kisfilmeket. A fesztivál a kis költségvetésű, amatőr független filmtől a professzionális alkotásokig biztosít fórumot máshol nem látható alkotásoknak. A MagdaFeszt válogatásában (Redline, Betti, Narancs Útlevél, Vércsék) női utak elevenednek meg, amelyekről Szénási Miklós író, újságíró és Váró Kata Anna esztéta beszélgetnek október 3-án 16 órától a Csokonai Irodalmi Labor Kiállítóterében.

A hagyomány folytatódik, hisz a két évvel ezelőtti fesztiválon is szó volt a nők könyvpiaci érvényesülésének lehetőségeiről. Nők a piacon címmel október 4-én kerül sor arra a kerekasztal-beszélgetésre, amelyen Halász Rita író-művészettörténésszel, Nagy Márta Júlia költővel és Nagy Lea költővel beszélget a témáról Gemza Péter színházigazgató.

Szabó Magda filmen és színpadon címmel Mészáros Ibolya, a Csokonai Színház művésze látja vendégül Adorján Beáta dramaturgot, Dombrovszky Linda rendező, forgatókönyvírót, aki Szabó Magda Pilátusát adaptálta filmre, Ráckevei Anna színművészt, aki a Für Elise rendezésére készül és Varga Klárit, aki Az ajtó főszerepét játssza a Csokonai Színház Szabó Magda-feldolgozásában.

A beszélgetésekre a belépés díjtalan.

 

A MagdaFeszt részletes programjairól itt olvashatnak:

http://csokonaiszinhaz.hu/magdafeszt/