Hátrányos helyzetű gyerekek a Csokonaiban

1L2A6885Közönségtalálkozót szerveztek a bodaszőlői Zeleméry László Általános Iskola hátrányos helyzetű diákjainak a Csokonai Ifjúsági Program színházi nevelési szakemberei. Az iskola keretein belül működő Hajdúsági diákok tanodájának harminc tagja látogatott el Az ifjú Mátyás című előadásra, majd a produkció rendezője, színészei, alkotói meséltek nekik az ifjúsági előadás létrejöttéről, ” arra, hogy “a mesejáték létrejöttéről.

A bodaszőlői tanoda olyan iskola utáni, délutáni programot biztosít rossz szociális körülmények közt élő, tanulásra motivált diákoknak, amely ösztönzi őket tanulmányi eredményeik javításában, lehetőséget biztosít képességeik kibontakoztatásához. A tanodai program célul tűzi ki, hogy azokat a gyerekeket segítse, akik számára a család és az iskola együttesen sem tud megfelelő feltételeket biztosítani a továbbtanuláshoz. Mindehhez oldott, barátságos hangulatú, az iskolaitól gyökeresen különböző környezetet biztosítanak.

A tanodai programnak fontos része a kreatív szabadidős foglalkozás, ahol a gyerekek kívánságait, érdeklődését figyelembe véve igyekeznek az egyéni adottságokat fejleszteni. A diákok szerep-és drámajátékokat is tanulnak, így a Csokonai Színházban tett látogatás szorosan kapcsolódott a foglalkozásaikhoz. Pedagógusaik szerint nagy örömet jelentett a tanulóknak, hogy a közönségtalálkozó alkalmával betekinthettek a színház mindennapi életébe.

Photo Gallery

Fotó: András Máthé