Társulat: PanoDráma
Location: "Horváth Árpád" Studio
Date: 2017. március 28., 19 óra 30 perc és 21 óra 30 perc

  www.jegymester.hu Ticket prices: 2500 Ft

The auditorium has a capacity of: 60 fő.

Synopsis

 PanoDráma: Pali – Maléter Pálné életmonológja szó szerint a Mindenki c. Oscar-díjas film főszereplője, Szamosi Zsófia előadásában

Az újságban utolsó hasábnál alul az ítéletek voltak, és az utolsó mondat az volt, hogy az ítéletet végrehajtották. Tehát az a döbbenet, hogy nincs hová menni, nincs kihez menni, nincs miért menni, … mert végrehajtották.”

A monodráma ismételt mélyinterjúk és egyéb kiegészítő anyagok alapján, egy ember szemüvegén keresztül mutat be egy Magyarország történetében kiemelkedő pillanatsort, az 56-os forradalmat, és annak egyik hősét, Maléter Pált egészen a 89-es újratemetésig.

“A Pali Szamosi Zsófia jutalomjátéka. Az apróságokban: gesztusokban és ritmusokban teljesen Gyenes Judith-tá lényegülő színésznő érzelmi hullámvasútján egyik pillanatban a kamaszlányos rajongó szerelmen, a másikban az aggódó feleség magányán, a harmadikban az elhagyott szerelmes kétségbeesésén és kitartásán visz végig minket.” (Soós András, 7ora7 http://7ora7.hu/2016/12/15/a_tortenet_diadala  

Maléter Pál 41 éves sem volt, amikor 1958. június 16-án az 56-os forradalmi kormány honvédelmi minisztereként Nagy Imrével és Gimes Miklós újságíróval egy napon kivégezték. Özvegye, a szellemileg és fizikailag is fiatalos Gyenes Judith ma 84 éves. Vele interjúztak az alkotók, az őt alakító Szamosi Zsófiát beleértve hónapokon át, s ebből a több mint 12 órányi anyagból született az előadás, mely épp annyira szól Gyenes Judithról, mint férjéről és Magyarország modern történelmének egyik legfelemelőbb fejezetéről.

 

Kapcsolódó írások

MINTHA NAPOZNÁNK

A történet diadala

Kovács Dezső: Levél Csalog Zsolthoz

Érzelemvezérelt történelem

Photo Gallery

Szarka Zoltán@PanoDráma

x deszka slide_1180x450_v3

cast

Maléter Pálné életmonológja szó szerint

Maléter Pálné, Gyenes Judith
Szamosi Zsófia

 

Videó
Balogh Balázs
Taskovics Éva

Assistant
Budavári Réka

Műszaki felelős
Balázs Krisztián

Dramaturg
Garai Judit
Hárs Anna
Merényi Anna

 

Director
Lengyel Anna

 

First performance: 2016. október 23.

Az előadás időtartama: 70 perc szünet nélkül

Video gallery

Loading Map....
Date / Time LOCATION GENRE

2017/03/28 Tuesday


19:30


"Horváth Árpád" Studio, Debrecen

PanoDráma: Pali - Maléter Pálné életmonológja szó szerint