Location: "Horváth Árpád" Studio
Date: 2019. október 05., 16 óra

Ingyenes rendezvény

Synopsis

Női alkotóktól és/vagy női témákról szóló rövidfilmvetítéssel várja a Nőkről című program az érdeklődőket a Horváth Árpád Stúdiószínházban. Négy rövidfilm kerül a terítékre: A Kis Hajni rendezte Last Call, a Vermes Dorka rendezésével készült Anyák napja, a Regős Ábel rendezte Kék óra, valamint a Wellness című rövidfilm, Szabó Virág rendezésében.

A programot Váró Kata moderálja.

Last Call

Last CallKárpáti Anikó (61) utolsó napját követjük végig, mielőtt végleg elhagyja az országot, hogy lánya családjához költözzön. Az idősödő nő őrült rohanásba kezd, melynek egyetlen célja, hogy végérvényesen lezárja itthoni életét. A zaklatott nap végén azonban kénytelen szembenézni mindazzal, amit maga mögött hagyott, és azzal, ami előtte áll.

RENDEZTE
Kis Hajni

SZEREPLŐK
Zsurzs Kati

FORGATÓKÖNYV
Kis Hajni, Szántó Fanni

PRODUCER
Berkes Júlia, Bosnyák Miklós, Garami Gábor, Osváth Gábor

 

Anyák napja

Anyák napjaA rosszindulat néha még az anyai szeretet leplét is képes magára ölteni – ezzel a keserű tanulsággal szolgál Vermes Dorka kisfilmje, amelyben egy fiatal, azonos nemű párhoz (Lakos Fanni, Borsos Luca) érkezik látogatóba egyikük édesanyja (Für Anikó), ám hiába a lány kapkodós igyekezete, a közös ebédet követően végül senki sem áll fel elégedetten az asztaltól.

RENDEZTE
Vermes Dorka

SZEREPLŐK
Lakos Fanni, Borsos Luca, Für Anikó

FORGATÓKÖNYV
Fazekas Máté, vermes Dorka

PRODUCER
Pfeiffer Linda, Pusztai Ferenc, Pálos György, Osváth Gábor

 

Kék óra

Kék óraOrsi hosszú évek óta egyedül él és neveli öt éves kislányát, Mankát. Most azonban egy társkereső oldalon megismert férfival randevúra készül.

RENDEZTE
Regős Ábel

SZEREPLŐK
Gazdag Kötél Orsolya, Sás Péter

FORGATÓKÖNYV
Regős Ábel

PRODUCER
Mátéffy Bendegúz, Regős Ábel

 

Wellness

WellnessKét idős barátnő, Teri (Csonka Ibolya) és Ilona (Egri Márta) egy wellness-szállóban pihen, és rövid beszélgetéseikből, megjegyzéseikből sejlik fel a múltjuk. Tóth Krisztina írásainak finom, melankolikus világát (a kisfilm a Váll története című novella adaptációja) nagyon szépen sikerült ebben a tizenhat percben megidézni.

RENDEZTE
Szabó Virág

SZEREPLŐK
Csonka Ibolya, Egri Márta, Kovács Zsolt

FORGATÓKÖNYV
Szabó Virág

PRODUCER
Csortos Szabó Sándor

PRODUKCIÓS IRODA
Budapest Film Produkciós Kft

 

csokonai_magdafeszt_web_slider_2095x800px

Loading Map....
Date / Time LOCATION GENRE

2019/10/05 Saturday


16:00


"Horváth Árpád" Studio, Debrecen

Nőkről - Nem csak nőktől, nem csak nőknek