Ory_webplakat (1)Ráckevei Anna következő beszélgetése alkalmával Szabó Sipos Mátét, a színház zenei vezetőjét, Gyülvészi Péter karvezetőt és az Ory grófja című előadás rendezőjét, Somogyi Szilárdot hívja kötetlen beszélgetésre február 28-án (csütörtökön) 18 órától a Horváth Árpád Stúdiószínházba.

Színházunk művészeti vezetése több éve tervezi a ritkán játszott, remek zenékkel teletűzdelt vígopera bemutatását, ám a feltételek ebben az évadban teremtődtek meg arra, hogy a zenés darab repertoárra kerülhessen. Akik látták már az előadást, meggyőződhettek arról, hogy Somogyi Szilárd rendező az abszurd, a humor és a játékosság felől közelített Rossini utolsó előtti művéhez, építve az énekesek komédiázó hajlamára is.

A Kulisszákban ez alkalommal is a színfalak mögé tekinthetnek, hisz nem csupán arról beszélgetnek majd, miért volt dédelgetett terve a színháznak az Ory grófja bemutatása, hanem arról is, miért magyar nyelven szólal meg a darab, hogyan készültek az operairodalom egyik legnehezebb tenorszerepére a szólisták és hogyan lehet a műfajt megszerettetni a következő generáció operaközönségével.

Photo Gallery

Fotó: András Máthé

Loading Map....
Date / Time LOCATION GENRE

2019/02/28 Thursday


18:00


"Horváth Árpád" Studio, Debrecen