Társulat: Látókép Ensemble
Location: "Horváth Árpád" Studio
Date: 2020. április 4., 18 óra

Synopsis

K+ílm+ín-nap plak+ítA Kálmán-nap arról az életszakaszról szól, amikor a történet szereplői felismerik, hogy egy olyan életkorba léptek, amikortól minden csak ismétlődés az ember életében, sok fordulat már nem várható, nincs több kockázatvállalás, őrzése van annak, ami már megvan, mert nincs idő és erő újrakezdeni.

„A történetek mindig ugyanazok, csak más és más fénytörésben tűnnek fel a különböző időszakokban. Megtalálni a nyelvet, a hangütést, hogy érvényesen szólalhassanak meg ezek az alapmesék – ez erős motiváció mindannyiunk számára. Életre kelteni, jelenidejűvé tenni az archetipikus karaktereket, hogy felismerhetőek és beazonosíthatóak legyenek. A jelen tettenérése, megragadása a cél, hogy a beazonosíthatóság révén, továbbgondolásra késztessünk, támpontokat adjunk a problémák feldolgozásához.

A történet, történetünk látszólag egyszerű, egy kis semmiség, végtelenül hétköznapi eset, apró ügy. De mi pontosan ezt a picit szeretnénk megmutatni, mert hiszünk benne, hogy ami a papíron láthatatlan, a színpadon láthatóvá válik, az apróság nagy lesz, éppen akkora méretű, ami már elég a beazonosíthatósághoz, ami tájékozódási pontokat, megerősítést, esetleg vigasztalást ad nézőnek” – mondta el Hajdu Szabolcs az előadásról.

Photo Gallery

Fotó: Láng Péter

Deszka_slide2_1180x450

cast

Az előadást 16 év feletti nézőinknek ajánljuk

Orsolya Török-Illyés
Földeáki Nóra
Domokos Szabó
Gelányi Imre
Szabolcs Hajdu

 

Fénytervező
Bántó Csaba

Music
Hevesi Sándor

Díszletervező
Antal Balázs

Hangtechnikus
Vereb Szabolcs

Produkciós koordinátor
Eszes Fruzsina

 

Written and director
Szabolcs Hajdu

 

 

Produkciós partnerek
REÖK – Szeged; Páholy Lakásszínház – Debrecen; B32 – Budapest

 

First performance: 2016. március 24.

Az előadás időtartama: 90 perc szünet nélkül

Loading Map....
Date / Time LOCATION GENRE

2020/04/04 Saturday


18:00


"Horváth Árpád" Studio, Debrecen

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap - ELMARAD!