Társulat: A Manna és a Független Színművészetért Alapítvány közös előadása
Location: "Horváth Árpád" Studio
Date: 2019. október 01., 19 óra

  www.jegymester.hu oldalon kaphatók egységesen 1800 Ft-os áron.


Synopsis

Egy színésznő – történetesen Mészáros Piroska – mikor épp szabadúszó és láthatóan nem olyan ritmusban kapja a feladatokat, hogy abból meg tudjon élni, belép egy multinacionális cég ajtaján. Mivel három nyelven beszél, empatikus és alkalmazkodó, azonnal felveszik. Közben mégis megérkezik egy színházi feladat… Call Girl című előadás valós élettörténet, színházba ágyazva.

Mészáros Piroska két évvel ezelőtt kezdte el írni egy monodráma szövegkönyvét Boronkay Soma dramaturggal. 2019 februárjában Spáh Dávid rendezésében került a nézők elé a rendhagyó történet.

Mészáros Piroska így mesél az előadás születéséről:

2017 nyarán egyszerre dolgoztam a Call centerben, és közben forgattam a Tömény történelemben. Gryllus Dorkával együtt voltunk a sminkben, meséltem neki, hogy multizom, és hogy a hétvégén volt egy lézerharcos csapatépítés, anekdotáztam, és Dorka mondta, hogy ez olyan vicces, miért nem írok multis élményeimről egy darabot.

Sosem gondoltam volna, hogy én egyszer egyedül fogok játszani, mert számomra ez a szakma mindig közösségi lesz. Boronkay Somával az elmúlt másfél évben nagyon sok időt töltöttünk a darab megírásával. Majd Spáh Dáviddal együtt hármasban, végül ebben a munkában is meglett az a közösségi élményem, amire vágyom a színházban. Nagyon hálás vagyok a bizalmukért. Az elkészült darab szövege is a hármunk munkájának a gyümölcse, és szinte minden szó igaz. És egy csomószor akkor is igaz, ha hihetetlennek tűnik.

A darab a filmes Spáh Dávid első színpadi rendezése, és természetesen szerepet kapnak benne a mozgóképes elemek is. A főhősnő kollégáit, főnökeit, barátait vetített képkockákról ismerhetik majd meg a nézők. Nem is akármilyen névsor a további szereplők listája: Zsótér Sándor, Petrik Andrea, Téby Zita, Ódor Kristóf is közreműködik a produkcióban. Ódor Kristóf a rendező ötletének köszönhetően ráadásul szint teljesen ruha nélkül állt a kamerák elé, egy testére festett öltönyben.

A Call Girl különleges látványvilágú, hangulatú és rendhagyó, mai történtet feldolgozó darab, mely a bemutató óta telt házakat vonz.

Photo Gallery

Video gallery

csokonai_magdafeszt_web_slider_2095x800px

cast

Cast
Mészáros Piroska

 

Writer
Mészáros Piroska és Boronkay Soma

Dramaturg
Boronkay Soma

Composer
Szöllősi János

Costume Designer
Butor Kriszta

Koreográfia
Simányi Zsuzsanna

Videótervezés
Karcis Gábor

Fénytervezés
Balázs Krisztián

Videók
Nemes Oresztész, Spáh Károly, Nemes Fruzsina

Production manager
Gáspár Anna

 

Director
Spáh Dávid

Loading Map....
Date / Time LOCATION GENRE

2019/10/01 Tuesday


19:00


"Horváth Árpád" Studio, Debrecen

Mészáros Piroska és Boronkay Soma: Call Girl