Diákok lépnek fel a Csokonai nagyszínpadán

mienkÖt iskola kilenc színjátszó csoportja mutatkozik be a Miénk a színpad elnevezésű rendezvényen május 25-én a Csokonai Színházban. A Miénk a színpad – a korábban pályázati finanszírozással működő programsorozat – az Ádámok és Évák napja folytatása.
Az elmúlt években számos középiskolás, a színház iránt érdeklődő diák lépett fel a teátrum nagyszínpadán, így a program népszerűsége miatt a Csokonai Színház most már önálló projektként ad lehetőséget arra, hogy a klasszikus színházi műfajok mellett akár kisfilmek, performace-ok készítésben vagy táncprodukciókban is bemutassák színpadi tudásukat a fiatalok. Az idei feladat az volt, hogy a Szívlapát című kötet kortárs verseire fókuszálva készítsenek a diákok egy produkciót maximum 15 perc időtartamban.
A felhívásra ebben az évben 9 csoport jelentkezett: három az Ady Gimnáziumból, egy-egy pedig a Tóth Árpád Gimnáziumból, a Kós Károly Művészeti Szakgimnáziumból, az Abigél Többcélú Intézményből, a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumából, a Csokonai Gimnáziumból valamint a Bólyai János Általános Iskolából. A Miénk a színpad nem verseny, inkább egyfajta tapasztalatcsere: a látott produkcióikat ugyanis a színház szakemberei (Gemza Melinda, a Csokonai Ifjúsági Program vezetője, Madák Zsuzsanna színházi alkotó és Janka Barnabás színművész) elemzik majd a drámatanárokkal és a diákokkal közösen.

A május 25-ei, 17 órakor kezdődő eseményen a részvétel ingyenes. A vendégek érkezését már 16 órától várják.