Beszámoló a IV. MagdaFeszt második napjáról

101_szeleczky_besz_21_10_02A MagdaFeszt második napja is számos színházi, képzőművészeti és zenei programot kínált a Csokonai Színházban. Szombaton 15 órától egy kerekasztal-beszélgetésen vehettek részt az érdeklődők, mely Szeleczky Zita magánlevelezésének kiadásáról szólt. A meghívott beszélgetőpartnerek a kötet szerkesztői, a Károli Gáspár Egyetem kutatócsoportjának tagjai voltak: Prof. Dr. Sepsi Enikő, Lips Andrián és Mátravölgyi Dorottya, Szeleczky Zita levelezéséből Wessely Zsófia olvasott fel, a beszélgetést Kulin Borbála moderálta.

16 órától Átváltozás címmel a Színházak Éjszakája közkedvelt programjának egyikét hangolták át a MagdaFesztre. A színházi jelmeztár dolgozói kiválogatták a Csokonai Színház Szabó Magda-darabjainak jelmezeit, hogy az érdeklődők Szabados Magda, Emerenc, Tibor, Brodarics úr, vagy épp Rickl Mária bőrébe bújhassanak. Mindezekben Edelényi Vivien és Vranyecz Artúr színművészek, Az ajtó szereplői és a jelmeztár dolgozói voltak segítségükre.

153_a_roszaszin_ruha_21_10_02A rózsaszín ruha történetei a női „hétköznapokról”, női barátságról, szerelmekről, házasságokról, csalásokról és csalódásokról szólnak. A darabban Majzik Editet és Sárközy Nagy Ilonát láthatta a közönség 18 órától a Csokonai Irodalmi Labor Kiállítóterében, este fél 8-tól pedig Ráskó Esztert, a Dumaszínház tagját fogadták a NagyÁrpi című önálló estjével ugyanitt a Pódiumteremben. A Nagyárpi Ráskó Eszter első önálló estje, amely a méltán híres Matrjoska című vlog vezérfonalát követve született. Volt benne szó örökölt mintákról, identitás krízisről, kételyekről, önfeledt döbbenetről, reprodukcióról és szerelemről Covid idején.

 

 

 

Photo Gallery
(Fotók: Máthé András)