premierplakat_2016_muveszet_webSerge, Marc és Yvan hosszú idők óta barátok. Most azonban úgy tűnik, hogy barátságuk kockán forog. Serge horribilis összeget ad ki egy olyan kortárs alkotásért, mely Marc szerint átverés, hiszen a kép egyenesen értéktelen. A kortárs festmény megvásárlása megkérdőjelezi és megingatja a kettejük közti barátságot. Yvan mintegy békítő van jelen, míg el nem szabadulnak az indulatok. Az esztétikai nézetkülönbségek miatt kirobbanó konfliktus elkerülhetetlenül felszínre hozza a régi nézeteltéréseket és eltitkolt dolgokra derül fény.
Yasmina Reza komédiája a művészetről való vitázás apropóján tulajdonképpen a barátságról tesz fel kérdéseket. Valóban képesek vagyunk elfogadni barátainkat olyanoknak, amilyenek? Vagy ez csak addig működik, míg konkrét helyzetbe nem kerülünk, melyben kiderül, hogy nézeteink nem mindenben egyeznek? Végül is mi a barátság? És ha nem élné túl a kíméletlen őszinteséget, lehet még barátságnak nevezni?

A Szerzőt az Agence VMA, Paris, Isabelle de La Patellière képviseli, Dominique Christophe-fal / L’Agence, Paris együttműködésben; a magyarországi bemutató a Theatrum Mundi Ügynökséggel (Budapest) kötött megállapodás alapján történik.

Kapcsolódó írások

 

Férfiak női szemmel − interjú Naszlady Évával

Sikerdarab Debrecenben: így látják a nők a férfiakat

Szeretettel minden megoldható

Egyelőre ennek az előadásnak nincs kitűzött időpontja.

Photo Gallery

Próbafotók:

Előadásfotók:

Fotó: András Máthé

cast

Fordító
Bognár Róbert

 

Marc
Árpád Bakota

Serge
Tamás Nagy Garay

Yvan
Artúr Vranyecz

 

Dramaturg
Adorján Beáta

Set and Costume Designer
Berzsenyi Krisztina

Stage Manager
Gyula Sárkány

Prompter
Ádám Lezó

Director’s assistant
Csaba Sóvágó

Director
Naszlady Éva

 

First performance: 2016. december 02.

Az előadás időtartama: 75 perc, szünet nélkül.

Video gallery