Tobbsincs_plakat_OK_cmyk

“Egyszer volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl, még az üveghegyeken is túl, volt egyszer egy öreg király… Ennek a királynak annyi országa volt, hogy maga sem tudta, hány… De hiába volt a királynak az a rengeteg sok országa, nem talált abban semmi örömet, mert nem volt sem fia, sem leánya” – így kezdődik a mese. S bizony lett egy fia, akinek a neve Többsincs…

Nos “…a királynak hét országa, hét országban sok szép hercegasszony, de bezzeg Többsincs királyfinak egy sem elég szép. Beállít egy tekergő, hoz egy képet s ucczu, szentem, a királyfi mindjárt beléhabarodik abba a képbe. – Addig meg nem nyugszom, míg a képnek eleven mását meg nem találom! A hová lép, legyen bár a föld tiszta sült avar, menten kizöldül. Úgy is hívják: erdőzöldítő s mezővirágoztató Világszép Gyöngyvirág…”

Sok kaland és próbatétel után “már mehetett Többsincs királyfi, nem állotta útját senki. Odahaza az öreg király s az öreg királyné százszor, ezerszer elsiratták, s azt hitték, hogy többé soha nem látják egyetlen fiukat. No, az igazán isten csudája, hogy meg nem haltak nagy örömükben, amikor megérkezett Többsincs királyfi az ő mátkájával. Bezzeg hogy mindjárt nagy lakodalmat laktak, hét hétig folyton szólt a muzsika, folyt a bor s mindenféle jó lé. Aki ott járt, jól járt, szénásszekéren hált.”

Video gallery

cast

Benedek Elek mesejátékát átdolgozta Szász Zsolt

Többsincs királyfi
KISS GERGELY MÁTÉ

Ráki
OLÁH ZSUZSA

Bakarasznyi
GARAY NAGY TAMÁS

Hájháj (ördög)király
DÁNIELFY ZSOLT

Szélike (Hájháj leánya)
SZALMA NOÉMI

Drumó(ördög)
MERCS JÁNOS

Mirkó király
JÁMBOR JÓZSEF

Mirkó király felesége
SZANYI SAROLTA

Absolon király
BAKOTA ÁRPÁD

Gyöngyvirág (Absolon leánya)
DELÉNYI VIVIEN

Hopmester
VRANYECZ ARTÚR

Udvari bolond
STEUER TIBOR

Prompter
Nánási Andrea

Stage Manager
József Karl

Director’s assistant
Csaba Sóvágó

Choreographer
Zsuzsa Laczó

Zeneszerző, zenei rendező
Fehérváry Lilla

Díszlettervező, dramaturg
Zsolt Szász

Costume Designer
Beatrix Kiss

 

Director
Árpád Árkosi

First Performance: 2011. november 10.
“Víg Kamara” Theatre

Photo Gallery