Kóbor Csillag nyomdai verzió

A zenés színpadi játék Antoine de Saint-Exupéry élete és művei alapján készül. Mozaikszerűen szerkesztett szövegekből, dalokból és koreográfiákból születik meg a debreceni ősbemutató, a Kóbor csillag. “Amit gyűjtöttél, az nem készlet az életre, hanem méz a méheknek az örökkévalóság telére.”

Antoine de Saint-Exupéry a legtöbben A kis herceg alkotójaként ismerik. Sokan azt is tudják róla, hogy pilóta volt és repülős könyveket írt, például Az ember földjét meg az Éjszakai repülést.

Életét mindig is legenda övezte. Az ÍRÓ és PILÓTA, aki civil biztonságát és alkotói nyugalmát is feladta azért, hogy a hazájáért harcoljon. Évekkel 1944. július 31-i eltűnése után sokan tudni vélték, hogy valójában nem halt meg: felderítő gépét ügyesen elrejtette a svájci hegyek között, és félrevonultan a világtól, egy kis hegyi kunyhóban csak az alkotásnak él, tán egészen a mai napig…

Gyermek- és fiatalkorába édesanyja, Marie Exupéry versein, valamint anyjához írt, később szintén publikált levelein át, és feleségének visszaemlékezésein keresztül pillanthatunk be.

A fenti forrásokból táplálkozó, mozaikszerűen szerkesztett szövegekből, dalokból és koreográfiákból születik meg a debreceni ősbemutató, a Kóbor csillag.

cast

Gábor Bakos-Kiss
Zsolt Dánielfy
Vivien Edelényi
Nagy Garay Tamás
Juhász Árpád
Gergely Máté Kiss
Árpád Kóti
János Mercs
Tibor Mészáros
Noémi Szalma
Kinga Újhelyi
Artúr Vranyecz

További szereplő
Berettyán Sándor, Berettyán Nándor, Bocskai István, Fekete Gréta, Hevesi László, Pozsonyi Ágnes, Tulipán Márton

Zenész
Áchim Tibor, Gajdos Márk, Szentai Cecília

Díszlettervező / Jelmeztervező
Beatrix Kiss

Choreographer
Péter Gemza

Művészeti munkatárs
Zsolt Szász

Stage Manager
Anikó Kató

Prompter
Zsuzsa Pethő

Director’s assistant
Csaba Sóvágó

Composer
Márkos Albert

Dalszöveg szerző
Kinga Újhelyi

Director
Mispál Attila

First Performance: 2012. március 30,
Main Stage

Photo Gallery