Tudomást veszünk róla vagy sem, gyermekkorunk meséi, álmai komoly hatással bírnak életünk további folyására. Ezek az álom és az ébrenlét végtelenül keskeny határmezsgyéjén eltöltött percek vitézekkel, királylányokkal, sűrű sötét erdőkkel, küzdelmekkel és fele birodalommal, sárkánnyal, és mesebeli anyókákkal – őket keressük aztán ébren, felnőtten is. Mai világunkban is megannyi vándorló legény keresi párját, célját, boldogulását. Ám ők talán hiába. Lehet, hogy csak a varázsszót felejtették el? Vagy tán nem is hallottak róla soha?

Sok, nagyon sok minden változik, és talán rohanó életünk csak a lényegi mozzanatokat felejti ki, ha felnövekvő gyermekeire tekint.

Vajon ennek a mai, didaktikusan leképezett, videó játékokkal telített gyermekkornak milyen hatása lesz a felnövekvőkre? Valóban érvényét veszítette volna az a bizonyos szájról szájra terjedő történet – a MESE?

A mi történetünk valahol itt kezdődik. Ott, ahol még mesélő száj és hallgató fül egymásra talál, ahol szülő és gyerek egy ágy szélén kuporogva sutyorog – az esti mesék birodalmában.
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy csillagszemű…

Photo Gallery

Video gallery

cast

Holdkirálynő
Kata Szűcs

Napkirály
Gergely Máté Kiss

Balgatag
Cservenka Ferenc

Hallgatag
Sarolta Szanyi

Öreg
Zsuzsa Oláh

Csillagszemű
Szaporán Fruzsina

Mesélő
Szőke Norbert
Jéger Dorottya

Énekes, zenei szerkesztő
Pál Eszter

Zenész
Dezsőházi Tamás

Árnyjáték
Novkov Máté
Kókai Tamás
Tóth Anna

 

Writer
Kozma András

Mozgás
Vida Gábor

Set Designer
Péter Ondraschek

Costume Designer
Berzsenyi Krisztina

Director’s assistant
Csaba Sóvágó

Stage Manager
Anikó Kató

Prompter
Nánási Andrea

 

Director
Patrícia Horváth

 

First Performance: 2009. április. 21.,
“Víg Kamara” Theatre