Kismama_kaland_195x273pxÉled az életed, ha minden jól megy, boldogan. Hisz számodra oly sok kedves ember vesz körül: a szerető párod, család, barátok, jól megy a munka, bulizni jársz, házat, jövőt építesz, saját családot tervezel… Ám egyetlen teszt és két kicsi csík mégis megváltoztat mindent! Elindul egy „utazás”, és amíg pociból pocak lesz, kiderül, hogy eddig maximum nyolcszög volt az a bizonyos kereknek hitt Élet, mert teljes egésszé csak most, a Pocaklakóval válhat, aki ugyan még úton, de máris nagyon jelen van. Egy csoda készülődik ott bent. Egy kis lélek szülőket választott magának, és 9 hónapot ad a felkészülésre. 280 nap… Egyszerre tűnik kivárhatatlanul soknak és ijesztően kevésnek. 280 nap, amibe belesűrűsödik egy féléletnyi hányinger és uborka-fagyi-kombó, tengernyi boldogság és egy sivatagnyi kétség, nevetés, sírás, sírvanevetés – egy új élet alakul, és nem csak a pocakban…habár minden akörül forog.

Kutatások igazolják, hogy az embernek vannak emlékei magzati időből, a születés pedig egy életre meghatározó élmény lehet. Így a várandósság, a születésre való felkészülés olyan téma, ami minden korosztályt érint és érdekel. Ezért ihlette az előadást ez a roppant fontos és izgalmas időszak, melynek hétköznapi valóságáról talán méltatlanul kevés színpadi mű szól.
Most Krajcsi Nikolett mesél valós idejű, megélt és összegyűjtött kismamaélményekről, mely mindenkinél más ugyan, mégis minden Kismama és Kispapa önmagára ismerhet az olykor mulatságos, olykor megható történetekben.

Kapcsolódó írások

Utazás a pocak körül, avagy Kismama-kaland a Csokonai Színházban

Haló-haló, itt pocakrádió!

“A szélsőségek egyfelől nagyon viccesek”

“ Niki elmesélte, milyen kismamának lenni Debrecenben ”

Egyelőre ennek az előadásnak nincs kitűzött időpontja.

cast

Kismama
Nikolett Krajcsi

 

Írta és szerkesztette
Krajcsi Nikolett és Mészáros Tibor

Stage Manager
Krisztián Szabó

 

Director
Tibor Mészáros

 

First Performance: 2015. november 06.

Az előadás időtartama kb. 70 perc, szünet nélkül.

Video gallery

Photo Gallery

Fotó: András Máthé