momo_plakat_OK_elonezet-01

A Csokonai Színház új gyermekbemutatója Michael Ende varázslatos meseregényének a Momonak színpadi adaptációja. Momo története a fantázia világában játszódik a Soha és a Sehol birodalmában, avagy a kitágított, időtlen jelenben.

A cselekmény színhelye egy, az ősidők emlékeit is őrző nagyváros, valahol Dél Európában. Ide pottyan, akár az égből egy nap, a kis Momo, aki beköltözik a romos amfiteátrumba. A környék jóemberei fedezik fel, segítik a különös jövevényt. Azért kedvelik, mert senki sem tud úgy hallgatni, mint ő. Beppó, a filozófus utcaseprő veszi védelmébe, meg Gigi, a bőbeszédű cicerone, és egy hangos gyerekcsapat is befogadja, mert senkivel sem lehet akkorákat játszani, mint vele. Ám mindeközben, alattomban ármánykodik a közösségben az arctalan Szürkék titkos szövetsége is. Csalárdul ráveszik az embereket, spóroljanak kiszabott idejükkel, hogy aztán ők ellophassák a felesleget.

Csakhogy az idő maga az élet, és az élet a szívben lakozik. Minél fukarabb módon bánunk az időnkkel, annál szegényebb, sivárabb és hidegebb lesz az életünk. S mikor már eltűnni látszik a régi meghitt világ s végképp a Szürkék birtokává válna, közbelép Hora mester az Idő titokzatos ura. De még neki is szüksége van egy gyermek segítségére!

cast

Kalász Márton fordításának felhasználásával színpadra alkalmazta
Tömöry Márta

Composer
János Szemenyei

Momo
Kecskés Csenge / Till Virág (gyerekszereplők)

Beppo, filozófus utcaseprő
János Mercs

Gigi, a bőbeszédű idegenvezető
Gál Levente / Szák Kocsis Tamás (gyerekszereplők)

Hora Mester
Tamás Olt

Kassiopeia, teknősbéka
Gergely Máté Kiss

Szürke ügynök
Bakos Kiss Gábor

Fusi úr, borbély
Zsolt Dánielfy

Nikola, kőműves / Szürke elnök
Árpád Bakota

Nino, vendéglős / Szürke úr / Rendőr
Artúr Vranyecz

Liliana / TV bemondó / titkárnő
Sarolta Szanyi

Bibi baba / titkárnő
Vivien Edelényi

Gyerekek
Petruska Anna, Dallos Lili, Gólya Ágnes, Hevesi Fanni, Bora Fanni, Kurely Mózes, Pál Kristóf, Koroknai Sándor, Szabó Máté, Pálóczi Bence

Szürke Urak
Bocskai István, Donkó Imre, Steuer Tibor, Kerékgyártó Csaba, Kovács Levente, Kun Tibor, Ladjánszki László, Udvarhelyi Péter

Zeneszerző és zenei közreműködő
Arany Zoltán

Stage Manager
József Karl

Prompter
Ádám Lezó

Assistant
Zsuzsa Laczó

Set Designer
Péter Ondraschek

Costume Designer
Mészáros Zsófia

Director
Patrícia Horváth

First Performance: 2013. január 10.
Csokonai Színház, Víg Kamaraszínház

Photo Gallery