A Flip Side (A lemez másik oldala) egy nemzetközi együttműködés keretében érkezik Debrecenbe. A darabot 2007 októberében mutatták be a northamptoni Smith College-ben.

Előkészítése 2006 decemberére nyúlik vissza, mikor a társulat tagjai összegyűltek, hogy ötleteket gyűjtsenek egy új előadáshoz. Király Anna térkompozíciója szolgáltatta az alapötletet, mely két sátorszerű szerkezetből állt. Ebbe a térbe Ellen Maddow olyan szereplőket helyezett, akiknek rögeszméje a pillanatnyiság: a távolból megpillantott események, az elérhetetlen, részben rejtett dolgok foglalkoztatják őket. A közönség az előadás során részesül a szereplők azon tapasztalatából, hogyan lehet a szemünk sarkából látott eseményekből következtetéseket levonni, miközben abban sem lehetünk bizonyosak, hogy mi a valóság, mi a visszatükröződés, mi csupán egy filmrészlet vagy egy árnyék.

Paul Zimet, a The Talking Band művészeti vezetője, a Flip Side rendezője, 2008 májusában a Csokonai Színház művészeivel állítja színpadra ezt a különleges élményt ígérő produkciót. A színészi játék szempontjából izgalmas kihívást jelent, hogy minden színész más és más (olykor nemben és életkorban eltérő) szerepet alakít a lemez A illetve B oldalán.

Photo Gallery

cast

Alan
József Jámbor

Daisy (Lucinda)
Kata Szűcs

Marilyn (Sylvia)
Anna Ráckevei

Celeste (Boróka)
Vencz Stella

Frank (Mrs. Wormser)
Tóth László

Aurora (Oscar)
Varga József

 

Set and costume designer
Király Anna

Dramaturg
Rideg Zsófia

Prompter
Nánási Andrea

Stage Manager
Gyula Sárkány

Director’s assistant
Csaba Sóvágó

 

Director
Paul Zimet

 

First Performance: 2008. május 21.,
“Víg Kamara” Theatre