„A darab a vágyakról, a bátorságról, a döntésekről szól”
Hajdu Imelda a Névtelen csillagban
Hajdu Imelda a Névtelen csillagban

Mihail Sebastian román drámaíró romantikus vígjátékát szeptember 9-én mutatjuk be a Csokonai Fórumban Ilja Bocsarnikovsz rendezésében.

A darabban a női főszereplőt, a vonatról leszálló nagyvilági nőt Hajdu Imelda játssza. „Mona, akit én alakítok a darabban, döntéshelyzet elé kényszerül, hogy egy kisváros poros szürkeségét vagy egy nagyváros életidegen, allűrös világát választja-e. Az egyikben egzisztenciális biztonság várja, a másikban egy láng, egy új világ. Úgy érzem, Mona története egy felnövekedés-történet is: ráeszmél, milyen széles a világ, de ugyanakkor azt is meg kell értenie, hogy a saját útja nem járhatja be az egészet. De a történet lényege mégis az, hogy onnantól kezdve, hogy az a bizonyos vonat megáll a pályaudvaron, senki sem marad ugyanolyan.” – beszélt a szerepéről és a darab üzenetéről.

A színművészt megkérdeztük arról is, hogy érzi, „hogyan működik a kémia” ebben a romantikus darabban főszereplő-társával, Csata Zsolttal.
„Csata Zsolttal együtt játszani ilyen intim szerepben egyszerre nagyon könnyű és nagyon nehéz. Zsoltot tizenkét éve ismerem, és olyan jó barátok vagyunk, hogy testvérként tekintünk egymásra. Ez szakmailag megkönnyíti a munkát, mert megbízunk egymásban, minden hibánkat, mulasztásunkat rögtön és őszintén jelezni tudjuk egymásnak, felügyeljük egymás munkáját. Az intimitás ugyanakkor egy nehezítő körülmény, nehéz szerelmeseket játszani valakivel, akivel ilyen mély barátságban vagy, de hát, színészek vagyunk, az a dolgunk, hogy megoldjuk ezeket a helyzeteket.” – mesélte.