A Csokonai Színház produkciója közönségdíjat kap

Örömmel adjuk hírül, hogy az   című előadás nyerte a Városmajori Színházi Szemle közönségszavazását.

Mészáros Tibor: Istent a falra festeni (Fotó: Máthé András)
Mészáros Tibor: Istent a falra festeni (Fotó: Máthé András)

A Városmajori Színházi Szemle a nem budapesti színházak legjobb szórakoztató előadásait gyűjti össze. Az idén harmadik alkalommal, megújult formában megrendezett programsorozatra hét vidéki és határon túli város színházai kaptak meghívást: Győr, Debrecen, Miskolc, Szombathely, Kaposvár, Békéscsaba és Csíkszereda. A produkciókat Jászay Tamás kritikus és Miklós Melánia, a Városmajori Szabadtéri Színpad művészeti és kommunikációs munkatársa válogatta, közel ötven produkció megtekintése alapján.

A 2015. június 18. és július 4. között lezajlott programsorozatot szakmai zsűri kísérte figyelemmel, s a közönség is értékelhette az előadásokat, a nézők július 20-ig adhatták le voksukat az általuk legjobbnak tartott alkotásra.
Büszkék vagyunk arra, hogy a hét versenyelőadás közül színházunk produkciója kapta a legtöbb voksot az online közönségszavazáson. A Tar Sándor regénye alapján Mészáros Tibor által írt és rendezett   című előadás a szavazatok 59%-át szerezte meg, és 310 szavazattal került az első helyre.

A társulat a díjat a Színházi Szemle hivatalos díjkiosztóján veheti majd át szeptember elején, amikor a szakmai zsűri által odaítélt díjak átadóját is tartják.