A Kulisszák negyedik alkalmával Ráckevei Anna vendégei Jeles András rendező és Móga Piroska színművész lesznek. Jeles András rendezői és Móga Piroska színészi életútja mellett közös munkáikról, különösen az idén ősszel bemutatott August Strindberg-átiratról, a Júlia kisasszonyról beszélgetnek majd.

„Nevezhetnénk kanavásznak, vázlatnak, vagy struktúrának a darabot. Ilyen szempontból is nagyszerű Strindberg, de úgy érzékeltem, hogy egyrészt nem fejtett ki mindent, ami a bögyében volt (…). Azt gondoltam, anélkül, hogy az író intencióját megsérteném, és lényeges változtatásokat tennék, a szöveg felfrissítésében számos lehetőség van. (…) Vad hűtlenséget azt hiszem, nem követtem el az eredetivel szemben, csupán igyekeztem élőbbé alakítani.” – mondta el a darabbal kapcsolatban Jeles András.

„Ha pontosabban szeretnénk látni, nem csak Jan használja a céljaira a kisasszonyt, hanem a kisasszony is Jant. Júlia nem tud magával mit kezdeni, nincs képzete arról, hogy milyen jövőt szeretne. Két fontos konfliktus van: az egyik a társadalmi különbözőségük, a másik a kisasszony szeszélyessége, aki igazából csak a végzetét kergeti. A nő részéről ez ugyanolyan kegyetlen, provokatív játék.” (Móga Piroska Júlia kisasszony karakteréről)

A Júlia kisasszony című szerelmi drámát az érdeklődésre való tekintettel újra műsorra tűzte a Csokonai Színház: Január 22-én 19 órától lesz látható a Víg Kamaraszínházban.

A beszélgetésen a részvétel ingyenes. A Kulisszák negyedik találkozása január 31-én, csütörtökön 18 órától lesz a Horváth Árpád Stúdiószínházban.

Kapcsolódó írások

Különlegességükben rokoníthatók

Fotók: Stúdiótitkok, személyes sztorik

Fotógaléria

Fotó: Máthé András

Térkép betöltése...
DÁTUM / IDŐPONT HELYSZÍN MŰFAJ

2019/01/31 csütörtök


18:00


Horváth Árpád Stúdiószínház, Debrecen