Társulat: Trafó Produkció
Helyszín: MODEM
Időpont: 2018. április 09., 16 óra 30 perc

Jegyek a Csokonai Színház jegypénztárában és a www.jegymester.hu oldalon kaphatók egységesen 1500 Ft-os áron.

A nézőtér befogadóképessége: 100 fő.

Az előadásról

Kelemen Kristóf-Pálinkás Bence György: Magyar akác2014-ben egy EU-rendelet megbolygatta a hazai politikai élet állóvizét, és pár hónapig minden politikus egy fával volt elfoglalva: az akácfával.

Kelemen Kristóf fiatal színházi alkotó és Pálinkás Bence György képzőművész első közös produkciója a Magyar akác, amelyben bemutatják, hogyan vált az Amerikából idetelepített akácfa magyar nemzeti- és politikai szimbólummá. Ebből kiindulva az alkotók életre hívtak egy saját mozgalmat is, amelynek tevékenységét ugyancsak bemutatják az előadásban. A mozgalom tagjai szimbolikus politikai helyszínekre látogattak el, akácfaültetési akciókkal népszerűsítettek egy új, liberális, befogadó közösségeszményt, és igyekeztek az akácfát a saját eszméiknek megfelelően beleírni a történelmi múltba. A darab terét egy kertinstalláció varázsolja igazán autentikussá: bányaföld, avar és egy csoport magyar akác költözik a színházi térbe.

„A műfaj valahol a munkásmozgalmi szavalókórusok, az ismeretterjesztő slam, és a multimédiás performansz között lavíroz.” (Artner Szilvia Sisso, színház.net)

“A darab megértéséhez nem szükségesek különleges botanikai ismeretek; a mű ökológiai kérdésekben sem foglal állást. Annál élesebben világít rá viszont arra, hogy a különböző ideológiák, akár a tudományos megállapításokból is gondosan (értsd szelektíven) szemezgetve, hogyan használják fel az akácfát saját nézeteik igazolására vagy egyéni érdekeik érvényesítésére.” (Gosztola Kitti, Artmagazin)

Fotógaléria

Fotó: Csányi Krisztina

Videógaléria

x deszka slide_1180x450_v3

Szereposztás

post-fact dokumentumszínház

Előadók
EKE Angéla
HOMONNAI Katalin
KELEMEN Kristóf
KRISTÓF Márton
PÁLINKÁS Bence György

 

Zene
KRISTÓF Márton

Rendezőasszisztens
TOTOBÉ Anita

Szervezés
KISS Réka Judit

Produkciós vezető
BÖRÖCZ Judit

Díszletgyártás
BALÁZSI Dániel, HEGEDŰS Fanni

Technikai munkatárs
SZAPU Márk

 

Rendező, koncepció
KELEMEN Kristóf, PÁLINKÁS Bence György

 

Külön köszönet: BARNA Orsolya, Seth COLEMAN, CSÁNYI Krisztina, EREDICS Lilla, GAZSÓ György, GOSZTOLA Kitti, LOVAS Dániel, NAGYPÁL Gábor, PÁL András, REGÉNYI Júlia, SEMSEI Balázs (Norwell), SIPOS György, SZIRTES Attila, TARR Judit, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház

 

Bemutató időpontja: 2017. május 24.

Az előadás időtartama: 70 perc szünet nélkül

Térkép betöltése...
DÁTUM / IDŐPONT HELYSZÍN MŰFAJ

2018/04/09 hétfő


16:30


MODEM, Debrecen

Kelemen Kristóf-Pálinkás Bence György: Magyar akác