Társulat: A Trafó és a Titkos Társulat közös produkciója
Helyszín: Csokonai Színház, Horváth Árpád Stúdiószínház
Időpont: 2020. április 8., 18 óra

Az előadásról

 

díszelőadás„…a Díszelőadás utazásra késztet a belső világok felé, és játékra hív, végezetül útvesztőbe kalauzol, amelynek nem lelni a kijáratát… Annyira jó bolyongani a narrátor-főszereplő áttetsző tudatának rétegei között... Az elbeszélő szavai ugyanis azonnal cselekedetekké formálódnak…”

(Szekeres Szabolcs: A fertőző történet – KútszéliStílus.hu)

 

“35 évvel ezelőtt kezdtem darabot írni. Írtam 25-öt, volt belőlük 100 előadás különféle kőszínházakban. 10 éve aztán elegem lett, és elkezdtem szabadon, a barátaimmal dolgozni, így lett Titkos Társulat, és így jutottunk el a Trafóba. Első előadásunk, A pitbull cselekedetei még ma is megy (ma már a Jurányiban). Ezután még öt következett, néha más társulatokkal. Az álom féltestvére. Hungari. Két nő. Dongó. Tótferi.

És akkor kihúztam a dugót a palackból, és előgomolygott a Díszelőadás. Húsz éve írtam, ezt írtam messze legtovább, és húsz éve ott sutyorog az agyamban, most meg csiklandoz és azt mondja: Hé, öregem, el szeretnéd dalolni a hattyúdalodat? Akkor játszd el a főszerepet! Ne bízd másra, te dögölj bele!

Dehát nem is olyan döglesztő, ha ilyen jó a csapat! Téri Gáspár a társrendező, de játszik is. Gazsi akrobatikus táncos-filozófus. Julia Jakubowska lengyel színésznő, bűbájos, zseniális őrült. Hevesi Laci most végez a Színművészetin, és az egész előadást meghatározta mély gondolataival. Kislányom, Liza, a háziasszony, neki kell őriznie a többi színészt, mint veszélyes, idomított állatokat.
Én csak beszélek, dumálok, de közben fantasztikusan sok mozgás van. Érdekes, érzékeny mozgások. Nem nevezhető táncnak. Valódi automatizmusokból indultunk ki, mint például a szédülés vagy a reszketés. Alida Bevk, szlovén színésznő tanította nekünk, hogyan lehet a testben kontrollálatlan, állati mozgásokat felszabadítani. Hatalmas kaland ez az egész.”

(Kárpáti Péter)

Fotógaléria

Fotó: Véner Orsolya

Videógaléria

Deszka_slide2_1180x450

Szereposztás

színész, író, társrendező
KÁRPÁTI Péter

színész, társrendező
TÉRI Gáspár

színész
HEVESI László

színész
Julia JAKUBOWSKA

színész-háziasszony
KÁRPÁTI Liza

 

dramaturg
ZSIGÓ Anna

látvány
Veronika KERESZTESOVÁ

fény és hang
LENGYEL Ákos

workshopvezető, konzultáns
Alida BEVK

pszichiáter konzultáns
FRIGYES Júlia

munkatárs
BAROK Andrea

produkciós vezető
TRIFONOV Dóra

 

Az előadás időtartama: 90 perc szünet nélkül.

 

A bemutató időpontja: 2018. december 15.

Térkép betöltése...
DÁTUM / IDŐPONT HELYSZÍN MŰFAJ

2020/04/08 szerda


18:00


Horváth Árpád Stúdiószínház, Debrecen

Nincs kategória

Kárpáti Péter - Titkos társulat: Díszelőadás - ELMARAD!