Helyszín: Horváth Árpád Stúdiószínház
Időpont: 2014. március 25., kedd, 17 óra

A rendezvény megtekintése ingyenes!

deszka logo rgb png-02_web

HABLAME! (beszélj nekem!)
„ahol két magány találkozik és beszélgetni kezd”
ÁTKELÉS

Veronica Vallecillo / Farkas Tünde

HABLAMEkicsiA Veronica Vallecillo táncos, koreográfus által megálmodott és létrehozott projekt interdiszciplináris improvizációk együttese, melyek közös kapcsolódási pontja a dialógus.
„Abból indultam ki, hogy legalább két személyre van szükség a kommunikációhoz, így született meg az „Hablame!” ahol két különleges művész, két művészi kifejezésmód találkozik.”
Veronica Vallecillo különböző művészeket hív meg egy színpadi „beszélgetésre” egy adott témában. Ezek a találkozások az egymásra figyelésből, a másik megfigyeléseiből táplálkoznak, és a közös munka által kelnek életre.
Az Hablame! ereje a mindenkori duó letisztult formáiban keresendő, mely a művészek között létrejövő pillanatnyi kapcsolatról ad valós képet. A szavak és a csendek köré a két művész teste, hangja által létrehozott, a hely és az idő által behatárolt kreatív szövet szövődik.
A Farkas Tündével létrehozott „szövet” a harmadik a sorban, mely az „Átkelés” címet kapta.

VERONICA VALLECILLO

Toulouse-ban élő granadai spanyol családban születik. Gyermekkorától kezdve a tánccal foglalkozik. Spanyolországban a flamenco legnagyobb élő mestereitől tanul, majd a kortárs tánccal is megismerkedik. 1996-tól kezdve tanítja a flamencót, majd 2001-ben megalapítja önálló társulatát. Sokszínű művész, aki önállóan hozza létre előadásai zenei anyagát, díszletét és koreográfiáját is. 2004-től 2009-ig a Montalvo-Hervieu Társulat tagja. Rendszeresen dolgozik színházakban, filmekben, operában.

 

FARKAS TÜNDE

Farkas_tundea hazai tradicionális magyar, kelet-európai és világzenei énekstílus egyik kiemelkedő képviselője.
Énekesi munkássága sokrétű. Népdalfelvételei a Táncháztalálkozós és Új Élő Népzene sorozat cd-in is megtalálhatók.
Emellett archaikus népi-szakrális zenei és világzenei produkciók létrehozója, feldolgozva és megelevenítve értékes magyar zenei hagyományaink mellett Kelet-Európa (bolgár, román), a Mediterráneum (görög, korzikai, spanyol) és a középkor jellegzetes zenei és kulturális hagyományait. Többek között egyik alapító tagja a Vándor Vokál énekegyüttesnek, mely az országban elsőként honosította meg a népi többszólamúság ápolását. Az énekesnő a flamenco zene és tánc szerelmese, lelkes és lendületes közvetítője az andalúz zenei világnak és a flamenco életérzésnek. Dolgozott már közös zenei produkciókban a Csík, Ghymes, Falkafolk, Fonó, Méz, Méta, Rila, Tatros, Zurgó, Martenica, Misztrál és Muzsikás együttesekkel.

Fotógaléria

Fotó: Máthé András

Térkép betöltése...
DÁTUM / IDŐPONT HELYSZÍN MŰFAJ

2014/03/25 kedd


17:00


Horváth Árpád Stúdiószínház, Debrecen

Hablame! Veronica Vallecillo és Farkas Tünde prezentációja