Társulat: Orlai Produkciós Iroda
Helyszín: Vojtina Bábszínház
Időpont: 2020. április 9. 16 óra

Az előadásról

Megyek utánad kis webplakátHogyan is lehetne jobban elmesélni egy ember életét, mint a szerelmei történetén keresztül? Erre, és saját boldog-boldogtalan pillanatainkra, éveinkre gondolunk, miközben Daru történetével ismerkedünk.

Grecsó Krisztián 2014-es nagy sikerű regényének főhőse leltárt készít. Miközben fölidézi korábbi kapcsolatait, önmaga régi verzióit, önvizsgálatot tart, megrajzolja saját önarcképét. Grecsó nem azt írja meg, ami Daruval történt, hanem azt, ahogy Daru visszaemlékszik arra, ami és ahogyan történt. Az emlékezés pedig nem csak keserédes nosztalgiázás, hanem a homályos múlt és vágyott jövő bizonytalan kimenetelű küzdelme. Daru kapcsolatai nevelődési, átalakulási szituációkat idéznek elő, miközben feltárul lelkivilága, belső konfliktusai. Amikor pedig kész a leltár, lehet továbblépni. Vagy mégsem? Sokszor igaz a mondat: „Az akartam lenni, ami csak akkor vagyok, amikor majd az akarok lenni, ami akkor voltam.”

„Daru megy, és látja magát, ahogy elhízik, aztán újra lefogy, hogy elköltözik innen, aztán vissza, aztán megint el, látja a lehetséges jövőt. És egészen biztos benne, hogy így lesz. Megy maga után, elöl megy Daru, utána ő, és ha tudná, sem akarná utolérni, de mivel ilyen kiszámítottan telik majd minden, nem is akarja. Sokkal többet tud magáról, mint amennyit tudni érdemes, vagy mint amennyit el lehet viselni.”

Fotó:

Videógaléria

Deszka_slide2_1180x450

Szereposztás

Az előadást 16 éven felüli nézőknek ajánljuk.

Grecsó Krisztián regényét színpadra írta: Bíró Bence

Szereplők:
Mészáros Béla
Kurta Niké
Baki Dániel

Látvány
Ottlik Jikka

Asszisztens
Vincze Petra/ Kovács Henrietta

Rendező
Dékány Barnabás

 

Az előadás időtartama: 90 perc szünet nélkül.

 Támogatók:
Nemzeti Kulturális Alap Színházművészet Kollégiuma

Koprodukciós partner: MASZK Egyesület (Szeged), FÜGE

 

A bemutató időpontja: 2018. szeptember 28.

Térkép betöltése...
DÁTUM / IDŐPONT HELYSZÍN MŰFAJ

2020/04/09 csütörtök


16:00


Vojtina Bábszínház, Debrecen

Grecsó Krisztián – Bíró Bence: Megyek utánad - ELMARAD!