A budapesti Pesti Magyar Színház előadása.

Helyszín: Nagyszínpad
Időpont: 2014. március 24.,hétfő, 17 óra

Jegyek a Csokonai Színház jegypénztárában és a www.jegymester.hu oldalon kaphatók egységesen 2000 Ft-os áron.

A nézőtér befogadóképessége: 110 fő.

Az előadásról

holdvilag_plakat_webEz az a letehetetlen regény, amit mindenki olvasott már, vagy biztos, hogy el fog olvasni. A történet egy életutazás.
Forgách András kalandregényének átutazója, Mihály térben és időben is utazik. Nem tud szabadulni kamaszkorától, kamaszkora szenvedélyeitől, egyszerre éli a múltat és a jelent. Mihály egy klasszikus velencei nászúton van feleségével, Erzsivel, de kamaszkori eszményképei, az Ulpius testvérek, gimnazista barátainak árnyai folyton megzavarják, szembesítik kamaszkori önmagával. Zaklatják és hajszolják. Csábítják és eltaszítják. Keserű önismeretre kényszerítik.
A történet másik utazója, Erzsi a jelenben utazik, földrajzi és asszonyi értelemben is. Két ember keresi a saját életét, nincs egyik a másik nélkül, de minél messzebb sodródnak egymástól, annál közelebb kerülnek önmagukhoz.
A felnőtt Erzsinek vissza kell térnie az út legelejére, hogy megtapasztalja a nem polgári asszonyi létezést. A még mindig nem eléggé felnőtt Mihálynak viszont az út végpontjáig kell eljutnia, hogy megszabaduljon a múlt árnyaitól és végre felnőtté váljon.
Mikortól felnőtt valaki? Ez milyen kötelezettségekkel jár? A darab gyors váltásokkal cikázik múlt és jelen között, érzéki és szellemi kaland, nyomozás és tévelygés, szenvedély és ész vitája. Nincs abszolút igazság. Az élet is jó és a meghalás is jó, ha a miénk. Kérdés: megtaláljuk-e a sajátunkat?

„Mihály már napok óta Rómában volt, és még mindig nem történt vele semmi sem. Nem hullott le az égből semmiféle romantikus röpcédula, hogy útbaigazítsa, mint ahogy titokban várta, Ervin szavai után. Csak Róma történt vele, ha szabad így mondani. Róma mellett eltörpült a többi olasz város mind. Ehhez képest kevés volt Velence, ahol Erzsivel volt, hivatalosan, és kevés Siena, ahol Millicenttel volt, véletlenül. Mert Rómában egyedül volt és felsőbb útmutatásból, úgy érezte. Amit Rómában látott, minden a végzetesség jegyében állt.”

Az előadás hossza 110 perc, egy szünettel.

Az előadást 16 éves kortól ajánljuk.

Fotógaléria

Fotó: Dóka Attila

deszka logo rgb png-02_web

Szereposztás

Szerb Antal UTAS ÉS HOLDVILÁG c. regénye nyomán

Mihály
TAKÁCS GÉZA

Erzsi
AUKSZ ÉVA

Éva
BALSAI MÓNI

Szepetneki
PAVLETITS BÉLA

Ervin
SZATMÁRI ATTILA

Tamás
HORVÁTH ILLÉS

Sári
BENKŐ NÓRA

Ellesley
RANCSÓ DEZSŐ

Millicent
SZŰCS KINGA

Apa
SIPOS IMRE

Vannina
MENTES JÚLIA a.n.

Pataki Zoltán
TÓTH SÁNDOR

LUTPHALI SURATGAR
GÉMES ANTOS

 

Díszlet/Jelmez
KOVÁCS YVETTE ALIDA

Zenei vezető
SZEMENYEI JÁNOS

Dramaturg
PERCZEL ENIKŐ

Rendezőasszisztens
LÉVAI ÁGNES

 

Rendező
HARSÁNYI SULYOM LÁSZLÓ

 

Bemutató: 2013. szeptember 21.

Szerb Antal örökösének az engedélyét a Hofra Kft. közvetítette.

Térkép betöltése...
DÁTUM / IDŐPONT HELYSZÍN MŰFAJ

2014/03/24 hétfő


17:00


Nagyszínpad, Debrecen

Forgách András: Holdvilág és utasa