Da Vinci mosolya

A PR-Evolution – Debrecen Kortárs Táncegyüttese előadása

„Titkok és rejtélyek.” 

Nem először ihlette meg a Csokonai Nemzeti Színház – Debrecen tánctagoztának vezetőjét, a koreográfus Nemes Zsófiát valamelyik festőóriás életműve, képeinek titokzatossága, vonalainak, színeinek világa, gondolatainak sokrétűsége. Ezúttal a reneszánsz legnagyobb polihisztorának, Leonardo da Vincinek örökbecsű alkotásaiban, rejtélyes életében talált olyan napjainkra is érvényes tartalmakat, amelyek táncra, elevenségre vágynak. 

Da Vinci már ötszáz évvel ezelőtt megjósolt olyan dolgokat, amelyek valójában csak most váltak valósággá. Spirituális beállítottsága azonban személyiségének csak az egyik összetevője volt. A materiális világ is legalább annyira vonzotta, és az ott folytatott kísérletezései szintén nem csak a maga korában, hanem napjaink mesterséges intelligencia-kutatásában is meghatározók. A kortárs táncegyüttes előadása da Vincinek ezt a sokrétűségét, titkok és rejtélyek övezte, kimeríthetetlen kíváncsiság hajtotta énjét kívánja mozdulatokon keresztül átadni számunkra, feltárni a megszámlálhatatlan „da vincis“ aspektus közül néhányart. Hisz ne feledjük: a tánc — miként a kép is — magába sűríti a kimondhatatlant.

Vegyen jegyet az előadásra!

A Csokonai Színház előadásaira jegyek a színház jegypénztárában, a jegyirodáján kaphatók vagy a jegymester.hu oldalán online válthatók.

Biztonságos jegyvásárlás online, a Jegymester.hu felületén.