Társulat: A Manna és a Független Színművészetért Alapítvány közös előadása
Helyszín: Horváth Árpád Stúdiószínház
Időpont: 2019. október 01., 19 óra

Jegyek a Csokonai Színház jegypénztárában és a www.jegymester.hu oldalon kaphatók egységesen 1800 Ft-os áron.


Az előadásról

Egy színésznő – történetesen Mészáros Piroska – mikor épp szabadúszó és láthatóan nem olyan ritmusban kapja a feladatokat, hogy abból meg tudjon élni, belép egy multinacionális cég ajtaján. Mivel három nyelven beszél, empatikus és alkalmazkodó, azonnal felveszik. Közben mégis megérkezik egy színházi feladat… Call Girl című előadás valós élettörténet, színházba ágyazva.

 Mészáros Piroska két évvel ezelőtt kezdte el írni egy monodráma szövegkönyvét Boronkay Soma dramaturggal. 2019 februárjában Spáh Dávid rendezésében került a nézők elé a rendhagyó történet.

Mészáros Piroska így mesél az előadás születéséről:

2017 nyarán egyszerre dolgoztam a Call centerben, és közben forgattam a Tömény történelemben. Gryllus Dorkával együtt voltunk a sminkben, meséltem neki, hogy multizom, és hogy a hétvégén volt egy lézerharcos csapatépítés, anekdotáztam, és Dorka mondta, hogy ez olyan vicces, miért nem írok multis élményeimről egy darabot.

Sosem gondoltam volna, hogy én egyszer egyedül fogok játszani, mert számomra ez a szakma mindig közösségi lesz. Boronkay Somával az elmúlt másfél évben nagyon sok időt töltöttünk a darab megírásával. Majd Spáh Dáviddal együtt hármasban, végül ebben a munkában is meglett az a közösségi élményem, amire vágyom a színházban. Nagyon hálás vagyok a bizalmukért. Az elkészült darab szövege is a hármunk munkájának a gyümölcse, és szinte minden szó igaz. És egy csomószor akkor is igaz, ha hihetetlennek tűnik.

A darab a filmes Spáh Dávid első színpadi rendezése, és természetesen szerepet kapnak benne a mozgóképes elemek is. A főhősnő kollégáit, főnökeit, barátait vetített képkockákról ismerhetik majd meg a nézők. Nem is akármilyen névsor a további szereplők listája: Zsótér Sándor, Petrik Andrea, Téby Zita, Ódor Kristóf is közreműködik a produkcióban. Ódor Kristóf a rendező ötletének köszönhetően ráadásul szint teljesen ruha nélkül állt a kamerák elé, egy testére festett öltönyben.

A Call Girl különleges látványvilágú, hangulatú és rendhagyó, mai történtet feldolgozó darab, mely a bemutató óta telt házakat vonz.

Fotógaléria

Videógaléria

csokonai_magdafeszt_web_slider_2095x800px

Szereposztás

Előadja
Mészáros Piroska

 

Írta
Mészáros Piroska és Boronkay Soma

Dramaturg
Boronkay Soma

Zeneszerző
Szöllősi János

Jelmez
Butor Kriszta

Koreográfia
Simányi Zsuzsanna

Videótervezés
Karcis Gábor

Fénytervezés
Balázs Krisztián

Videók
Nemes Oresztész, Spáh Károly, Nemes Fruzsina

Produkciós vezető
Gáspár Anna

 

Rendező
Spáh Dávid

Térkép betöltése...
DÁTUM / IDŐPONT HELYSZÍN MŰFAJ

2019/10/01 kedd


19:00


Horváth Árpád Stúdiószínház, Debrecen

Mészáros Piroska és Boronkay Soma: Call Girl