Helyszín: Nagyszínpad

Időpont: 2015. március 22., 19 óra

Jegyek a Csokonai Színház jegypénztárában és a www.jegymester.hu oldalon kaphatók 1500 Ft-os, 2500 Ft-os, 3800 Ft-os és 4500 Ft-os áron.

Az előadásról

Kitűnő zenekar, fantasztikus egyéniségű énekesek és nagyszerű dalok – mára elmondhatjuk, hogy a Budapest Bár megváltoztatta a véleményünket arról, hogy hogyan szólal meg egy cigányzenekar. 2014-ben két lemezt jelentettek meg, Húszezer éjszakás kaland és Délutáni csókok címmel – ezen a koncerten ezekből a dalokból és a régi kedvencekből is válogatnak.

A Budapest Bárt Farkas Róbert alapította és vezeti. Eredeti szándéka az volt, hogy új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat és a fiatalok kultúrájának részévé. Az együttes megalakulása óta több generációs kedvenccé vált – számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, vagy nagyon közismerteket öltöztettek új köntösbe. Korok, kultúrák és generációk találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt.

Nem álltak meg azonban azoknál a daloknál, amelyek illeszkednek egy cigányzenekar repertoárjához. A régi kuplék, filmdalok és slágerek után tovább haladtak korban és tovább feszegetik a cigányzenekari hangzás határait. Aki volt mostanában a zenekar koncertjein, hallhatta, hogy a zenekar a 20-as, 30-as évekhez fűződő rajongása mellett egyre többször nyúl a közelmúlt emblematikus rock- és popslágereihez. Feldolgoztak Tom Waits, Simon and Garfunkel, Nick Cave, LGT, David Bowie számokat, sőt, Depeche Mode-ot is. Valljuk be, nem nagyon hallottuk még cimbalmon ezeket a dalokat.

Fotógaléria

Videógaléria

slide_deszka_2015 v2

Szereposztás

Énekesek
Németh Juci
Frenk
Keleti András
Kollár-Klemencz László
Mező Misi
Tania Saedi
Szűcs Krisztián

A Budapest Bár zenekar
Farkas Róbert (hegedű, gitár)
Farkas Mihály (cimbalom)
Ökrös Károly (harmonika, zongora)
Farkas Richárd (bőgő)
Kisvári Ferenc (dob)

 

Az előadás időtartama 120 perc egy szünettel

Térkép betöltése...
DÁTUM / IDŐPONT HELYSZÍN MŰFAJ

2015/03/22 vasárnap


19:00


Nagyszínpad, Debrecen

Budapest Bár koncert