Borbély Szilárd: Nincstelenek

Információk


Játszóhely: Kóti Árpád Terem

Műsoron


január 12.


január 13.

Kóti Árpád stúdióbérlet

január 15.


január 22.


január 23.

Bemutató: 2024. január 
Kóti Árpád terem, Csokonai Fórum

2023-ban lenne hatvan éves Debrecen valaha volt egyik legnagyobb írója és költője, Borbély Szilárd. A 2024-es év azonban nem a születéséről, hanem a tíz éve bekövetkezett haláláról szól. E kettős évfordulóra — mintegy emléket állítva — készít Botos Bálint a szerző első és egyetlen regényéből, a Nincstelenekből színpadi adaptációt. 

A regény atmoszférájához hűen Botos Bálint rendezésében is elsősorban a szabadság hiányának és kétségbeesett keresésének lehetünk tanúi. Egy olyan faluban, amely fél, de biztonságot is ad, amely emlékszik, de könnyen felejt. Egyszerre reális és meseszerű, reménytelen és reményteljes, kegyetlen és érzékeny.

Borbély Szilárd egy alföldi kis falu nagyon is földhözragadt valóságát írta meg egy nehéz sorsú család történetén keresztül, feltárva egy sokrétegű, összetett világot is: a falu alatt áramló titokzatos folyókat és talán egész Kelet-Európa elfeledett, nélkülöző, küszködő szegényeit. Megszokhatatlant és teljesen megszokottat, egyszerre banális, mégis rendkívüli világot ötvöz Borbély. Otthont teremt. Ismerős, nehéz otthont. És ez köszön vissza a színpadról is.   

Rendező: Botos Bálint

Szereposztás

Apa

Pál Hunor m.v.

Máli

Tokai Andrea m.v.

Fiú

Komlódy Márk e.h.

Nővér

Szász Gabriella e.h.

ügyelő

Steuer Tibor

súgó

Góz Adrienn

Rendezőasszisztens

Ozoroczki Erika

zeneszerző

Bakk Dávid László

jelmeztervező

Bajkó Blanka Alíz

Díszlettervező

Gólicza Előd

dramaturg

Dálnoki Réka

rendező

Botos Bálint

Vegyen jegyet az előadásra!

A Csokonai Színház előadásaira jegyek a színház jegypénztárában, a jegyirodáján kaphatók vagy a jegymester.hu oldalán online válthatók.

Biztonságos jegyvásárlás online, a Jegymester.hu felületén.