Helyszín: MODEM
Időpont: 2018. április 12., 20 óra

Josef Nadj„József szülővárosa folyójáról, a Tiszáról jövet pedálozott, amikor egy laposra taposott, száraz békát, mi úgy mondtuk, varangy-lemezt pillantott meg. Lefékezett, megállt mellette, felvette. Majd még kettőt. Egy-egy ilyen békát napokig „hengerelnek” a kerékpárok, személyautók, kamionok, olykor-olykor tankok is, mígnem elérik ezt a szinte izzó, pengő lemez-állapotukat… Gyerekkorunkban valós kincs, érvényes valuta volt az ilyen pengő varangy-lemez (…) bármit cserélhettél érte.”
Tolnai Ottó bevezetője a Nagy-féle Békaszínházról rendhagyó kiállítást ígér, ahol egy egész „eltaposott, lemezzé hengerelt nemzetséget” mutatunk meg. Azt a „nemzetséget”, amelyet az évtizedek óta Franciaországban élő világhírű színész-rendező, a Magyarkanizsán született Nagy József hosszú ideje követ, jegyez, fotóz, filmez.

Nagy József munkái egy tiszavirág életű kiállítás és a Deszka Fesztivál keretében április végéig láthatók a MODEM harmadik emeletén.

A tárlatot április 12-én 20 órakor Gemza Péter, a Csokonai Színház művészeti vezetője nyitja meg, Nagy József köszöntésével.

x deszka slide_1180x450_v3

Térkép betöltése...
DÁTUM / IDŐPONT HELYSZÍN MŰFAJ

2018/04/12 csütörtök


20:00


MODEM, Debrecen

Békaszínház - Nagy József varangylemezei