Tudomást veszünk róla vagy sem, gyermekkorunk meséi, álmai komoly hatással bírnak életünk további folyására. Ezek az álom és az ébrenlét végtelenül keskeny határmezsgyéjén eltöltött percek vitézekkel, királylányokkal, sűrű sötét erdőkkel, küzdelmekkel és fele birodalommal, sárkánnyal, és mesebeli anyókákkal – őket keressük aztán ébren, felnőtten is. Mai világunkban is megannyi vándorló legény keresi párját, célját, boldogulását. Ám ők talán hiába. Lehet, hogy csak a varázsszót felejtették el? Vagy tán nem is hallottak róla soha?

Sok, nagyon sok minden változik, és talán rohanó életünk csak a lényegi mozzanatokat felejti ki, ha felnövekvő gyermekeire tekint.

Vajon ennek a mai, didaktikusan leképezett, videó játékokkal telített gyermekkornak milyen hatása lesz a felnövekvőkre? Valóban érvényét veszítette volna az a bizonyos szájról szájra terjedő történet – a MESE?

A mi történetünk valahol itt kezdődik. Ott, ahol még mesélő száj és hallgató fül egymásra talál, ahol szülő és gyerek egy ágy szélén kuporogva sutyorog – az esti mesék birodalmában.
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy csillagszemű…

Fotógaléria

Videógaléria

Szereposztás

Holdkirálynő
Szűcs Kata

Napkirály
Kiss Gergely Máté

Balgatag
Cservenka Ferenc

Hallgatag
Szanyi Sarolta

Öreg
Oláh Zsuzsa

Csillagszemű
Szaporán Fruzsina

Mesélő
Szőke Norbert
Jéger Dorottya

Énekes, zenei szerkesztő
Pál Eszter

Zenész
Dezsőházi Tamás

Árnyjáték
Novkov Máté
Kókai Tamás
Tóth Anna

 

Írta
Kozma András

Mozgás
Vida Gábor

Díszlet
Ondraschek Péter

Jelmez
Berzsenyi Krisztina

Rendezőasszisztens
Sóvágó Csaba

Ügyelő
Kató Anikó

Súgó
Nánási Andrea

 

Rendező
Horváth Patrícia

 

Bemutató: 2009. április. 21.,
Víg Kamaraszínház