momo_plakat_OK_elonezet-01

A Csokonai Színház új gyermekbemutatója Michael Ende varázslatos meseregényének a Momonak színpadi adaptációja. Momo története a fantázia világában játszódik a Soha és a Sehol birodalmában, avagy a kitágított, időtlen jelenben.

A cselekmény színhelye egy, az ősidők emlékeit is őrző nagyváros, valahol Dél Európában. Ide pottyan, akár az égből egy nap, a kis Momo, aki beköltözik a romos amfiteátrumba. A környék jóemberei fedezik fel, segítik a különös jövevényt. Azért kedvelik, mert senki sem tud úgy hallgatni, mint ő. Beppó, a filozófus utcaseprő veszi védelmébe, meg Gigi, a bőbeszédű cicerone, és egy hangos gyerekcsapat is befogadja, mert senkivel sem lehet akkorákat játszani, mint vele. Ám mindeközben, alattomban ármánykodik a közösségben az arctalan Szürkék titkos szövetsége is. Csalárdul ráveszik az embereket, spóroljanak kiszabott idejükkel, hogy aztán ők ellophassák a felesleget.

Csakhogy az idő maga az élet, és az élet a szívben lakozik. Minél fukarabb módon bánunk az időnkkel, annál szegényebb, sivárabb és hidegebb lesz az életünk. S mikor már eltűnni látszik a régi meghitt világ s végképp a Szürkék birtokává válna, közbelép Hora mester az Idő titokzatos ura. De még neki is szüksége van egy gyermek segítségére!

Szereposztás

Kalász Márton fordításának felhasználásával színpadra alkalmazta
Tömöry Márta

Zeneszerző
Szemenyei János

Momo
Kecskés Csenge / Till Virág (gyerekszereplők)

Beppo, filozófus utcaseprő
Mercs János

Gigi, a bőbeszédű idegenvezető
Gál Levente / Szák Kocsis Tamás (gyerekszereplők)

Hora Mester
Olt Tamás

Kassiopeia, teknősbéka
Kiss Gergely Máté

Szürke ügynök
Bakos Kiss Gábor

Fusi úr, borbély
Dánielfy Zsolt

Nikola, kőműves / Szürke elnök
Bakota Árpád

Nino, vendéglős / Szürke úr / Rendőr
Vranyecz Artúr

Liliana / TV bemondó / titkárnő
Szanyi Sarolta

Bibi baba / titkárnő
Edelényi Vivien

Gyerekek
Petruska Anna, Dallos Lili, Gólya Ágnes, Hevesi Fanni, Bora Fanni, Kurely Mózes, Pál Kristóf, Koroknai Sándor, Szabó Máté, Pálóczi Bence

Szürke Urak
Bocskai István, Donkó Imre, Steuer Tibor, Kerékgyártó Csaba, Kovács Levente, Kun Tibor, Ladjánszki László, Udvarhelyi Péter

Zeneszerző és zenei közreműködő
Arany Zoltán

Ügyelő
Karl József

Súgó
Lezó Ádám

Asszisztens
Laczó Zsuzsa

Díszlettervező
Ondraschek Péter

Jelmeztervező
Mészáros Zsófia

Rendező
Horváth Patrícia

Bemutató: 2013. január 10.
Csokonai Színház, Víg Kamaraszínház

Fotógaléria