“A Miskolci Operafesztivál színházilag mindenképpen legkiemelkedőbb, zeneileg is sok szempontból legkimagaslóbb előadása Puccini Toscája volt, a Debreceni Csokonai Színház és a Miskolci Operafesztivál közös produkciója, Szergej Maszlobojscsikov rendezésében.
Nem volt különösebben zavaró, hogy az ukrán rendező Puccini egyik legnépszerűbb operáját eltávolította amúgy is kérdéses verista gyökereitől, áthelyezve a cselekményt egy különleges szakrális szférába. A színpadi cselekményben és a szereplők közötti kommunikációban ugyanis egy főleg piros jelmezbe öltöztetett és kislányokból álló angyalkar közvetített, és a gyermekek maximálisan professzionális színpadi jelenléte nélkülözhetetlennek mutatkozott az előadás álomszerűségének, kissé torzított mennyei légkörének megteremtésében is. Erre az ötletre a rendezőt a cselekmény helyszínei (templom, Angyalvár) ihlethették, bár a Tosca, Cavaradossi és Scarpia által énekelt szöveg is tele van utalással.
“Kocsár Balázs vezetésével a debreceni zenekar biztos alappal szolgált a zenei és színházi alakítások maradéktalan élvezetéhez…” (Csurkovics István)

Fotógaléria

Szereposztás

Szövegíró
Giuseppe Giacosa
Luigi Illica

Karmester
Kocsár Balázs

 

Floria Tosca
Farkasréti Mária
Sudár Gyöngyvér

Mario Cavaradossi
Mirko Matarazzo

Báró Scarpia
Wagner Lajos

Cesare Angelotti
Ürmössy Imre

A Sekrestyés
Tréfás György

Spoletta
Böjte Sándor

Sciarrone
Szűcs Ferenc

Pásztorfiú
Szilágyi Roland
Tímár Levente
Vavra Bence

Börtönőr
Ürmössy Imre

 

Díszlettervező
Szergej Maszlobojscsikov

Jelmeztervező
Balla Ildikó

Súgó
Gesztelyi Nagy Edit

Ügyelő
Ury Tibor

Rendezőasszisztens
Iványi Csilla

 

Rendező
Szergej Maszlobojscsikov

 

Bemutató: 2006. szeptember 15.,
Nagyszínpad